Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Na niedzielne popołudnie musi być ciasto. Murzynek z orzechami- klasyka, która nigdy się nie znudzi.
Chciałam podzielić się z Wami moim przepisem na pyszny farsz mięsny z pieczar...
Odsłon: 113
Filet z kurczaka z ryżem i warzywami do klasyczne dania, które łączy w sobie...
Odsłon: 2614
Spód tych kostek wykonuje się z delikatnego ciasta, które rozpływa się w usta...
Odsłon: 157
Chciałam podzielić się z Wami moim przepisem na pyszny farsz mięsny z pieczar...
Odsłon: 113
Filet z kurczaka z ryżem i warzywami do klasyczne dania, które łączy w sobie...
Odsłon: 2614
Spód tych kostek wykonuje się z delikatnego ciasta, które rozpływa się w usta...
Odsłon: 157
Składniki
Do garnuszka włożyć masło, wlać mleko, cukier i kakao, wymieszać. Zagotować, wystudzić. Do przestudzonej masy przesiać mąkę z proszkiem, wymieszać łyżką, dodać dżem. Białka ubić na puszystą masę, na koniec wmiksować żółtka. Masę jajeczną delikatnie połączyć z masą kakaową. Dodać pokrojone orzechy.
Foremkę keksówkę wyłożyć papierem do pieczenia. Wstawić do nagrzanego do 175 st. piekarnika i piec do suchego patyczka (ok.50 minut). Ciasto posypać cukrem pudrem.