Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
orzeżwiajacy smak murzynka dzięki kwaśnym porzeczkom
Proste danie dla amatorów kuchni meksykańskiej. Szybki obiad na kolejny dzień :)
Odsłon: 65099
Przesmaczne małe wręcz mini oponki z ciasta bananowego. Pyszne, bez cukru dos...
Odsłon: 635
Połączenie luksusu i smaku za niewielką cenę. Znacie i na pewno kochacie. Al...
Odsłon: 5807
Chcesz przygotować obiad na niedzielę, który nie tylko zachwyci wszystkich do...
Odsłon: 671
Proste danie dla amatorów kuchni meksykańskiej. Szybki obiad na kolejny dzień :)
Odsłon: 65099
Przesmaczne małe wręcz mini oponki z ciasta bananowego. Pyszne, bez cukru dos...
Odsłon: 635
Połączenie luksusu i smaku za niewielką cenę. Znacie i na pewno kochacie. Al...
Odsłon: 5807
Chcesz przygotować obiad na niedzielę, który nie tylko zachwyci wszystkich do...
Odsłon: 671
Składniki
Margarynę,kakao,cukier i wodę włożyć do garnka i wszystko razem rozpuścić i pogotować na małym ogniu ok. 8 minut aby masa zgęstniała z gotowej masy odlać pół szklanki do polania ciasta po wierzchu a resztę wystudzić .Do wystudzonej masy dodać żółtka,mąkę z proszkiem a na końcu ubitą pianę z białek wszystko razem zmiksować(dodać wódkę) i wylać na blachę po wierzchu posypać porzeczkami lekko je wciskając,piec ok. 35-40 minut w 180 stopniach,upieczone polać polewą.Życzę smacznego.