Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Deser dla łasuchów słodkości.
Przepis dnia
Trudno powiedzieć, które pierogi lepsze, te z kiszoną kapustą, czy te ze słod...
Odsłon: 4810
Polecam. Ryby są zdrowe i warto je jeść nie tylko raz w tygodniu.
Odsłon: 13067
Święta Bożego Narodzenia to czas pierniczków, pierników i innych smakołyków....
Odsłon: 5763
Taki miodownik uwielbiają wszyscy, pachnący goździkami i cynamonem. W odświęt...
Odsłon: 7347
Przepis dnia
Trudno powiedzieć, które pierogi lepsze, te z kiszoną kapustą, czy te ze słod...
Odsłon: 4810
Polecam. Ryby są zdrowe i warto je jeść nie tylko raz w tygodniu.
Odsłon: 13067
Święta Bożego Narodzenia to czas pierniczków, pierników i innych smakołyków....
Odsłon: 5763
Taki miodownik uwielbiają wszyscy, pachnący goździkami i cynamonem. W odświęt...
Odsłon: 7347
Składniki
Wykonanie: Żółtka utrzeć z połową cukru na puszysto, a w między czasie czekoladę połamać i z mlekiem rozpuścić na parze. Wlać do utartych żółtek wraz z ubitymi na sztywno z resztą cukru białkami. Delikatnie wymieszać i całość połączyć z bitą śmietaną. Rozłożyć do ozdobnych pucharków i udekorować migdałami.