Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Mus czekoladowy to szybki deser bez pieczenia, który przygotujecie z zaledwie czterech składników. Przed podaniem warto go wstawić na około godzinę do lodówki. Po tym czasie możecie delektować się jego niepowtarzalnym smakiem.
Ciasto Biała Góra to wielowarstwowy deser z lekkiego biszkoptu, chrupiącej be...
Odsłon: 115142
kto lubi grzybową musi tą zupę zrobić. Jest szybka i prosta do zrobienia zupa...
Odsłon: 7840
Przepis pochodzi z niesamowitej książki kucharskiej, napisanej przez śp. Hann...
Odsłon: 2956
Prosta sałatka z makaronu orzo, ananasa, selera naciowego, jajek, szynki, ogó...
Odsłon: 1298
Jest pyszna. Polecam na świąteczny obiad, na spotkanie rodzinne.
Odsłon: 1210
Ciasto Biała Góra to wielowarstwowy deser z lekkiego biszkoptu, chrupiącej be...
Odsłon: 115142
kto lubi grzybową musi tą zupę zrobić. Jest szybka i prosta do zrobienia zupa...
Odsłon: 7840
Przepis pochodzi z niesamowitej książki kucharskiej, napisanej przez śp. Hann...
Odsłon: 2956
Prosta sałatka z makaronu orzo, ananasa, selera naciowego, jajek, szynki, ogó...
Odsłon: 1298
Jest pyszna. Polecam na świąteczny obiad, na spotkanie rodzinne.
Odsłon: 1210
Składniki
Czekoladę połam w kostkę i rozpuść w kąpieli wodnej.
Do płynnej czekolady dodaj masło. Podgrzewaj całość jeszcze chwile do momentu połączenia składników.
Rozpuszczoną czekoladę z masłem odstaw do wystudzenia.
Białka oddziel od żółtek. Żółtka dodaj do roztopionej czekolady z masłem. Składniki wymieszaj. Białka ubij z cukrem na sztywną pianę.
Ubitą pianę z białek przełóż do czekoladowej masy. Składniki delikatnie połącz łyżką.
Mus czekoladowy przełóż do pucharków. Wstaw do lodówki na około godzinę. Przed podaniem deser możesz udekorować wiórkami czekolady lub bitą śmietaną. Smacznego!