Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Mus czekoladowy to szybki deser bez pieczenia, który przygotujecie z zaledwie czterech składników. Przed podaniem warto go wstawić na około godzinę do lodówki. Po tym czasie możecie delektować się jego niepowtarzalnym smakiem.
Masz dylemat, co zjeść? Ta zapiekanka jest świetna na każdą porę dnia i na ka...
Odsłon: 60
Klasyka na polskim stole, śledzie w oleju. Sprawdzą się na co dzień i od świę...
Odsłon: 68
Dziś postanowiłam trochę inaczej ugotować moja zupę niż dotychczas. Zwykle ni...
Odsłon: 309
Masz dylemat, co zjeść? Ta zapiekanka jest świetna na każdą porę dnia i na ka...
Odsłon: 60
Klasyka na polskim stole, śledzie w oleju. Sprawdzą się na co dzień i od świę...
Odsłon: 68
Dziś postanowiłam trochę inaczej ugotować moja zupę niż dotychczas. Zwykle ni...
Odsłon: 309
Składniki
Czekoladę połam w kostkę i rozpuść w kąpieli wodnej.
Do płynnej czekolady dodaj masło. Podgrzewaj całość jeszcze chwile do momentu połączenia składników.
Rozpuszczoną czekoladę z masłem odstaw do wystudzenia.
Białka oddziel od żółtek. Żółtka dodaj do roztopionej czekolady z masłem. Składniki wymieszaj. Białka ubij z cukrem na sztywną pianę.
Ubitą pianę z białek przełóż do czekoladowej masy. Składniki delikatnie połącz łyżką.
Mus czekoladowy przełóż do pucharków. Wstaw do lodówki na około godzinę. Przed podaniem deser możesz udekorować wiórkami czekolady lub bitą śmietaną. Smacznego!