Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Puszysty czekoladowo-kawowy deser znutką migdałową na każdą okazję.POLECAM!
Pyszne, soczyste i delikatne mięso gotowane w mleku, nie tylko dla tych, któr...
Odsłon: 22
Przepis dnia
Pieczonki w papilotkach to turecki sposób na zamknięcie smaku w jednym, papie...
Odsłon: 12968
W te ciemne, chłodne popołudnia fajnie jest przypomnieć sobie smak lata. :) N...
Odsłon: 68
Pyszne, soczyste i delikatne mięso gotowane w mleku, nie tylko dla tych, któr...
Odsłon: 22
Przepis dnia
Pieczonki w papilotkach to turecki sposób na zamknięcie smaku w jednym, papie...
Odsłon: 12968
W te ciemne, chłodne popołudnia fajnie jest przypomnieć sobie smak lata. :) N...
Odsłon: 68
Składniki
Ubijamy śmietanę z cukrem pudrem i wstawiamy do lodówki odkładając część do dekoracji musu.
Czekoladę z masłem i kawą rozpuszczamy w kąpieli wodnej tzn. na garnuszek z gorącą wodą stawiamy miskę z produktami do rozpuszczenia i lekko podgrzewamy na ogniu.
Jajka sparzamy wrzątkiem na sitku. Żółtka oddzielamy od białek i delikatnie łączymy z lekko przestudzoną czekoladą. Dodajemy likier i mieszamy, aż likier połącz się z całością.
Następnie ubijamy jedno białko i również łączymy bardzo delikatnie z masą czekoladową.
Na końcu schłodzoną śmietanę mieszamy zmasą czekoladową, aż do uzyskania jednolitej konsystencji.
Gotowy mus przekładamy do pucharków lub kielichów, dekorujemy pozostałą śmietanką i startą białą czekoladą. SMACZNEGO!