Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Dzisiaj zapraszam Was na pyszny, zdrowy i błyskawiczny w przygotowaniu mus czekoladowy z awokado i banana. Ten deser dostarczy nam mnóstwo energii, witamin i wartości odżywczych. Uwielbiam go, bo smakuje jak budyń czekoladowy, a nawet lepiej ;) Jest świetnym rozwiązaniem na "przemycenie" awokado do diety małych smakoszy oraz wszystkich tych, którzy twierdzą, że nie lubią tego owocu.
Sernik gotowany Anielski Puch to prawdziwa poezja wśród deserów, wykwintna ko...
Odsłon: 36022
Zdecydowanie jeden z najlepszych przepisów chleba jaki udało mi się upiec. Pi...
Odsłon: 167
Mocno chrupiący chleb z wierzchu i wilgotny w środku, prosty, bez użycia wiel...
Odsłon: 303
Te super delikatne i lekkie deserki waniliowo-malinowe sprawdzą się nie tylko...
Odsłon: 357
Sernik gotowany Anielski Puch to prawdziwa poezja wśród deserów, wykwintna ko...
Odsłon: 36022
Zdecydowanie jeden z najlepszych przepisów chleba jaki udało mi się upiec. Pi...
Odsłon: 167
Mocno chrupiący chleb z wierzchu i wilgotny w środku, prosty, bez użycia wiel...
Odsłon: 303
Te super delikatne i lekkie deserki waniliowo-malinowe sprawdzą się nie tylko...
Odsłon: 357
Składniki
Awokado obieramy i pozbawiamy pestki. Miąższ przekładamy do blendera wraz z bananem, daktylami oraz kakao. Wszystkie składniki miksujemy na jednolitą oraz gładką masę. Gotowy mus podajemy samodzielnie lub z ulubionymi dodatkami - kawałkami owoców, ziarnami lub orzechami. * Jeśli lubimy bardzo słodkie desery, dodajmy do musu więcej daktyli.
Mus podałam z kawałkami banana, nasionami chia, słupkami migdałów oraz ziarnami siemienia lnianego. Świetnym dodatkiem będą także wiórki kokosowe, orzeszki ziemne oraz świeże maliny. Do przygotowania musu polecam awokado odmiany Hass o delikatnym orzechowym smaku. Gorąco polecam! :D