Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Dzisiaj zapraszam Was na pyszny, zdrowy i błyskawiczny w przygotowaniu mus czekoladowy z awokado i banana. Ten deser dostarczy nam mnóstwo energii, witamin i wartości odżywczych. Uwielbiam go, bo smakuje jak budyń czekoladowy, a nawet lepiej ;) Jest świetnym rozwiązaniem na "przemycenie" awokado do diety małych smakoszy oraz wszystkich tych, którzy twierdzą, że nie lubią tego owocu.
Roladki z tortilli z szynką i serem żółtym zapiekane w piekarniku to ekspreso...
Odsłon: 259
Kostka krakowska to przepis, który trochę na mnie czekał, ponieważ w żadnym s...
Odsłon: 520
Roladki z tortilli z szynką i serem żółtym zapiekane w piekarniku to ekspreso...
Odsłon: 259
Kostka krakowska to przepis, który trochę na mnie czekał, ponieważ w żadnym s...
Odsłon: 520
Składniki
Awokado obieramy i pozbawiamy pestki. Miąższ przekładamy do blendera wraz z bananem, daktylami oraz kakao. Wszystkie składniki miksujemy na jednolitą oraz gładką masę. Gotowy mus podajemy samodzielnie lub z ulubionymi dodatkami - kawałkami owoców, ziarnami lub orzechami. * Jeśli lubimy bardzo słodkie desery, dodajmy do musu więcej daktyli.
Mus podałam z kawałkami banana, nasionami chia, słupkami migdałów oraz ziarnami siemienia lnianego. Świetnym dodatkiem będą także wiórki kokosowe, orzeszki ziemne oraz świeże maliny. Do przygotowania musu polecam awokado odmiany Hass o delikatnym orzechowym smaku. Gorąco polecam! :D