Do góry

Desery Przepis na:

Mus czekoladowy z awokado i banana

Mus czekoladowy z awokado i banana

Autor:

Przepisów i artykułów: 994 Ocena: 27538

Dodano:

Odsłon: 2603

Dzisiaj zapraszam Was na pyszny, zdrowy i błyskawiczny w przygotowaniu mus czekoladowy z awokado i banana. Ten deser dostarczy nam mnóstwo energii, witamin i wartości odżywczych. Uwielbiam go, bo smakuje jak budyń czekoladowy, a nawet lepiej ;) Jest świetnym rozwiązaniem na "przemycenie" awokado do diety małych smakoszy oraz wszystkich tych, którzy twierdzą, że nie lubią tego owocu.

Składniki

  • 1 awokado hass
  • 1 dojrzały banan
  • 1 łyżeczka kakao
  • 2 świeże daktyle*
  • * można użyć suszonych daktyli, ale wcześniej warto je namoczyć
1-2 os. 15 min łatwe tanie
Reklama
Reklama
Mus czekoladowy z awokado i banana

Przygotowanie

  1. Awokado obieramy i pozbawiamy pestki. Miąższ przekładamy do blendera wraz z bananem, daktylami oraz kakao. Wszystkie składniki miksujemy na jednolitą oraz gładką masę. Gotowy mus podajemy samodzielnie lub z ulubionymi dodatkami - kawałkami owoców, ziarnami lub orzechami.

    * Jeśli lubimy bardzo słodkie desery, dodajmy do musu więcej daktyli.

  2. Mus podałam z kawałkami banana, nasionami chia, słupkami migdałów oraz ziarnami siemienia lnianego.

    Świetnym dodatkiem będą także wiórki kokosowe, orzeszki ziemne oraz świeże maliny.

    Do przygotowania musu polecam awokado odmiany Hass o delikatnym orzechowym smaku.

    Gorąco polecam! :D

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (3)

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń