Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
przepyszny, delikatny, rozpływający się w ustach deser, z chrupiącymi, słonymi orzeszkami ...mmmm niebo w gębie na jesienne wieczory i nie tylko :-). z niewielu składników i ekspresowy w przygotowaniu, polecam :-)
Polecam. My bardzo lubimy.
Odsłon: 913
Czerwona papryka nadziewana mięsem mielonym, ryżem i warzywami duszonymi w so...
Odsłon: 4549
Smażona ryba w warzywach i sosie pomidorowym. Można ją przygotować kilka dni...
Odsłon: 1166
Z ryżu, pomidorów, czosnku i natki możemy wyczarować pyszną, aromatyczną potr...
Odsłon: 524
Polecam. My bardzo lubimy.
Odsłon: 913
Czerwona papryka nadziewana mięsem mielonym, ryżem i warzywami duszonymi w so...
Odsłon: 4549
Smażona ryba w warzywach i sosie pomidorowym. Można ją przygotować kilka dni...
Odsłon: 1166
Z ryżu, pomidorów, czosnku i natki możemy wyczarować pyszną, aromatyczną potr...
Odsłon: 524
Składniki
Gorzką czekoladę rozpuścić w kąpieli wodnej, lekko przestudzić. Jajka króciutko przelać wrzątkiem (nie trzymać ich we wrzatku, ponieważ białko się zetnie). Żółtka utrzeć na puszystą masę z cukrem, dodać zimny serek mascarpone i utrzeć razem krótko, do połączenia składników. Dodać przestudzoną czekoladę, wymieszać energicznie szpatułką lub łyżką. Mus przełożyć do kieliszków, pucharków, szklaneczek, posypać pokrojonymi orzeszkami solonymi. Schłodzić ok. 1 godz. w lodówce.
Smacznego :-)