Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
przepyszny, delikatny, rozpływający się w ustach deser, z chrupiącymi, słonymi orzeszkami ...mmmm niebo w gębie na jesienne wieczory i nie tylko :-). z niewielu składników i ekspresowy w przygotowaniu, polecam :-)
Moim zdaniem połączenie ziemniaków z mięsem jest super połączeniem. Zapraszam...
Odsłon: 114
Gulasz z mięsa wieprzowego -delikatnej i lekko tłustej łopatki z dodatkiem wa...
Odsłon: 191
Brukiew jest idealna dla osób dbających o kondycję skóry, włosów i paznokci....
Odsłon: 143
Włoski smakołyki, a smaki w sumie polskie.
Odsłon: 108
Przepis na puszyste naleśniki ze słodkim farszem z orzechów i rodzynek polane...
Odsłon: 1522
Moim zdaniem połączenie ziemniaków z mięsem jest super połączeniem. Zapraszam...
Odsłon: 114
Gulasz z mięsa wieprzowego -delikatnej i lekko tłustej łopatki z dodatkiem wa...
Odsłon: 191
Brukiew jest idealna dla osób dbających o kondycję skóry, włosów i paznokci....
Odsłon: 143
Włoski smakołyki, a smaki w sumie polskie.
Odsłon: 108
Przepis na puszyste naleśniki ze słodkim farszem z orzechów i rodzynek polane...
Odsłon: 1522
Składniki
Gorzką czekoladę rozpuścić w kąpieli wodnej, lekko przestudzić. Jajka króciutko przelać wrzątkiem (nie trzymać ich we wrzatku, ponieważ białko się zetnie). Żółtka utrzeć na puszystą masę z cukrem, dodać zimny serek mascarpone i utrzeć razem krótko, do połączenia składników. Dodać przestudzoną czekoladę, wymieszać energicznie szpatułką lub łyżką. Mus przełożyć do kieliszków, pucharków, szklaneczek, posypać pokrojonymi orzeszkami solonymi. Schłodzić ok. 1 godz. w lodówce.
Smacznego :-)