Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
przepyszny, delikatny, rozpływający się w ustach deser, z chrupiącymi, słonymi orzeszkami ...mmmm niebo w gębie na jesienne wieczory i nie tylko :-). z niewielu składników i ekspresowy w przygotowaniu, polecam :-)
Bardzo smaczna sałatka z tuńczyka z rzodkiewką. Prosta, smaczna i szybka w wy...
Odsłon: 35
Klasyka na polskim stole, śledzie w oleju. Sprawdzą się na co dzień i od świę...
Odsłon: 123
Polecam. Jak babciny.
Odsłon: 704
Masz dylemat, co zjeść? Ta zapiekanka jest świetna na każdą porę dnia i na ka...
Odsłon: 82
Bardzo smaczna sałatka z tuńczyka z rzodkiewką. Prosta, smaczna i szybka w wy...
Odsłon: 35
Klasyka na polskim stole, śledzie w oleju. Sprawdzą się na co dzień i od świę...
Odsłon: 123
Polecam. Jak babciny.
Odsłon: 704
Masz dylemat, co zjeść? Ta zapiekanka jest świetna na każdą porę dnia i na ka...
Odsłon: 82
Składniki
Gorzką czekoladę rozpuścić w kąpieli wodnej, lekko przestudzić. Jajka króciutko przelać wrzątkiem (nie trzymać ich we wrzatku, ponieważ białko się zetnie). Żółtka utrzeć na puszystą masę z cukrem, dodać zimny serek mascarpone i utrzeć razem krótko, do połączenia składników. Dodać przestudzoną czekoladę, wymieszać energicznie szpatułką lub łyżką. Mus przełożyć do kieliszków, pucharków, szklaneczek, posypać pokrojonymi orzeszkami solonymi. Schłodzić ok. 1 godz. w lodówce.
Smacznego :-)