Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Mus gruszkowy pod czekoladową pierzynką.
Steki z kalafiora to nic innego, jak upieczony kalafior w formie plastrów wyc...
Odsłon: 26715
Jeśli sądziliście, że znacie już wszystkie sposoby na podanie białej kiełbasy...
Odsłon: 293
Tajemnicą soczystej łopatki jest warstwa tłuszczyku z zewnątrz. Można tak prz...
Odsłon: 46
Steki z kalafiora to nic innego, jak upieczony kalafior w formie plastrów wyc...
Odsłon: 26715
Jeśli sądziliście, że znacie już wszystkie sposoby na podanie białej kiełbasy...
Odsłon: 293
Tajemnicą soczystej łopatki jest warstwa tłuszczyku z zewnątrz. Można tak prz...
Odsłon: 46
Składniki
Gruszki obrać, usunąć gniazda nasienne i pokroić na kawałki.
Pokrojone gruszki zblendować.
Przygotowane w poprzednich etapach owoce podgrzewać w rondlu wraz z sokiem z cytryny, kardamonem, cynamonem i dwiema łyżeczkami cukru wanilinowego aż masa będzie gorąca.
Rondel zdjąć z płyty grzewczej i dodać do masy żelatynę. Dokładnie wymieszać i odstawić do wystudzenia.
Wystudzoną masę gruszkową przełożyć do 3-4 salaterek i wstawić do lodówki, aby stężała.
Czekoladę połamać na kostki i często mieszając podgrzewać w rondlu umieszczonym na płycie grzewczej ustawionej na jeden z najniższych poziomów.
Rondel zdjąć z płyty grzewczej, kiedy czekolada całkowicie się rozpuści.
Do roztopionej czekolady dodać opakowanie cukru wanilinowego oraz jogurt naturalny i dokładnie wymieszać.
Czekoladę z jogurtem przełożyć do salaterek z musem, rozprowadzić na wierzchu w dowolny sposób. Mus można ozdobić owocami lub bitą śmietaną.