Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Mus gruszkowy pod czekoladową pierzynką.
Gulasz z mięsa wieprzowego -delikatnej i lekko tłustej łopatki z dodatkiem wa...
Odsłon: 115
Polecam. Może być świąteczny, może być na co dzień.
Odsłon: 4124
Prosty i smaczny przepis na szaszłyki z kurczaka na obiad lub kolację dla trz...
Odsłon: 165
Gulasz z mięsa wieprzowego -delikatnej i lekko tłustej łopatki z dodatkiem wa...
Odsłon: 115
Polecam. Może być świąteczny, może być na co dzień.
Odsłon: 4124
Prosty i smaczny przepis na szaszłyki z kurczaka na obiad lub kolację dla trz...
Odsłon: 165
Składniki
Gruszki obrać, usunąć gniazda nasienne i pokroić na kawałki.
Pokrojone gruszki zblendować.
Przygotowane w poprzednich etapach owoce podgrzewać w rondlu wraz z sokiem z cytryny, kardamonem, cynamonem i dwiema łyżeczkami cukru wanilinowego aż masa będzie gorąca.
Rondel zdjąć z płyty grzewczej i dodać do masy żelatynę. Dokładnie wymieszać i odstawić do wystudzenia.
Wystudzoną masę gruszkową przełożyć do 3-4 salaterek i wstawić do lodówki, aby stężała.
Czekoladę połamać na kostki i często mieszając podgrzewać w rondlu umieszczonym na płycie grzewczej ustawionej na jeden z najniższych poziomów.
Rondel zdjąć z płyty grzewczej, kiedy czekolada całkowicie się rozpuści.
Do roztopionej czekolady dodać opakowanie cukru wanilinowego oraz jogurt naturalny i dokładnie wymieszać.
Czekoladę z jogurtem przełożyć do salaterek z musem, rozprowadzić na wierzchu w dowolny sposób. Mus można ozdobić owocami lub bitą śmietaną.