Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Mus gruszkowy pod czekoladową pierzynką.
Polecam. Jak babciny.
Odsłon: 611
Bardzo szybkie do wykonania ciasto bez pieczenia. Herbatniki z puszystym krem...
Odsłon: 827
Tosty grillowane jak szaszłyki z masłem ziołowym i serem
Odsłon: 351
Polecam. Jak babciny.
Odsłon: 611
Bardzo szybkie do wykonania ciasto bez pieczenia. Herbatniki z puszystym krem...
Odsłon: 827
Tosty grillowane jak szaszłyki z masłem ziołowym i serem
Odsłon: 351
Składniki
Gruszki obrać, usunąć gniazda nasienne i pokroić na kawałki.
Pokrojone gruszki zblendować.
Przygotowane w poprzednich etapach owoce podgrzewać w rondlu wraz z sokiem z cytryny, kardamonem, cynamonem i dwiema łyżeczkami cukru wanilinowego aż masa będzie gorąca.
Rondel zdjąć z płyty grzewczej i dodać do masy żelatynę. Dokładnie wymieszać i odstawić do wystudzenia.
Wystudzoną masę gruszkową przełożyć do 3-4 salaterek i wstawić do lodówki, aby stężała.
Czekoladę połamać na kostki i często mieszając podgrzewać w rondlu umieszczonym na płycie grzewczej ustawionej na jeden z najniższych poziomów.
Rondel zdjąć z płyty grzewczej, kiedy czekolada całkowicie się rozpuści.
Do roztopionej czekolady dodać opakowanie cukru wanilinowego oraz jogurt naturalny i dokładnie wymieszać.
Czekoladę z jogurtem przełożyć do salaterek z musem, rozprowadzić na wierzchu w dowolny sposób. Mus można ozdobić owocami lub bitą śmietaną.