Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Mus rabarbarowy z imbirem to ciekawa, kwaskowato-pikantna propozycja deserowa. Domowy budyń waniliowy dodaje całości wyjątkowej słodyczy. Ciasteczka owsiane zapewniają przyjemną chrupkość. To bardzo ciekawa propozycja na wykorzystanie świeżego rabarbaru.
Przygotuj warstwę rabarbarową. Rabarbar obierz i pokrój w drobne kawałki. Imbir zetrzyj na tarce. Oba składniki zalej wodą. Wsyp cukier i zagotuj.
Rabarbar gotuj przez 15 minut. Mus ostudź całkowicie, zblenduj i zmiksuj z zimną śmietaną.
Żelatynę rozprowadź w 4 łyżkach wrzątku i dodaj do musu. Wlej go do połowy pucharków lub słoików, a następnie wstaw do lodówki.
Przygotuj warstwę budyniową. Do rondelka włóż żółtko, masło i cukier waniliowy. Dodaj połowę mleka. Całość rozbełtaj trzepaczką i podgrzej chwilę, do roztopienia masła, na małym ogniu. Mleko powinno bardzo łagodnie się zagotować.
W pozostałej części mleka rozrób skrobię ziemniaczaną. Wlej do gotującego się mleka cienką stróżką, cały czas mieszając – najlepiej rózgą kuchenną. Ponownie zagotuj. Zdejmij budyń z palnika i ostudź.
Wlej budyń do pucharków, na mus rabarbarowy.
Ciasteczka pokrusz, najlepiej za pomocą tłuczka do mięsa. Posyp wierzch musu rabarbarowego z imbirem.
Deser podawaj po dobrym chłodzeniu w lodówce, kiedy obie masy będą już sztywne.
Kto nie był na grillu gdzie były grillowane warzywka?!
Odsłon: 24
Pyszna i orzeźwiająca sałatka owocowa z orzechami i płatkami migdałów .Ideal...
Odsłon: 95
Pyszna orzeźwiająca letnia sałatka.Idealna do grilla jak również na piknik, s...
Odsłon: 190
Prosty chleb do zrobienia przez każdego ale smak jest bardzo wysublimowany.
Odsłon: 89
Niebywałe,jak w ciągu miesiąca u sąsiadki wyrosły ma prawie 1 metr okazałe k...
Odsłon: 1074
Kto nie był na grillu gdzie były grillowane warzywka?!
Odsłon: 24
Pyszna i orzeźwiająca sałatka owocowa z orzechami i płatkami migdałów .Ideal...
Odsłon: 95
Pyszna orzeźwiająca letnia sałatka.Idealna do grilla jak również na piknik, s...
Odsłon: 190
Prosty chleb do zrobienia przez każdego ale smak jest bardzo wysublimowany.
Odsłon: 89
Niebywałe,jak w ciągu miesiąca u sąsiadki wyrosły ma prawie 1 metr okazałe k...
Odsłon: 1074
Składniki
Przygotuj warstwę rabarbarową. Rabarbar obierz i pokrój w drobne kawałki. Imbir zetrzyj na tarce. Oba składniki zalej wodą. Wsyp cukier i zagotuj. Rabarbar gotuj przez 15 minut. Mus ostudź całkowicie, zblenduj i zmiksuj z zimną śmietaną. Żelatynę rozprowadź w 4 łyżkach wrzątku i dodaj do musu. Wlej go do połowy pucharków lub słoików, a następnie wstaw do lodówki.
Przygotuj warstwę budyniową. Do rondelka włóż żółtko, masło i cukier waniliowy. Dodaj połowę mleka. Całość rozbełtaj trzepaczką i podgrzej chwilę, do roztopienia masła, na małym ogniu. Mleko powinno bardzo łagodnie się zagotować. W pozostałej części mleka rozrób skrobię ziemniaczaną. Wlej do gotującego się mleka cienką stróżką, cały czas mieszając – najlepiej rózgą kuchenną. Ponownie zagotuj. Zdejmij budyń z palnika i ostudź. Wlej budyń do pucharków, na mus rabarbarowy.
Ciasteczka pokrusz, najlepiej za pomocą tłuczka do mięsa. Posyp wierzch musu rabarbarowego z imbirem. Deser podawaj po dobrym chłodzeniu w lodówce, kiedy obie masy będą już sztywne.
Przepisy Desery
Desery
Fale Dunaju
Desery
Mini serniczki z borówkami na ciepło
Desery
Proste ciasto z owocami
Desery
Jagodzianki
Fale Dunaju
Pyszne ciasto o pięknej nazwie Fale Dunaju
Odsłon: 1012
Mini serniczki z borówkami na ciepło
Zapraszam na ciepły podwieczorek. Niespodziewany gość w dom, serniczki na stó...
Odsłon: 325