Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Deser truskawkowy w formie musu truskawkowego zmieszanego z galaretką i zwieńczonego bitą śmietaną. Na wierzch starta czekolada, I mamy deser, który zadowoli każdego. A pracy przy nim nie ma wiele.
blender ręczny bądź kielichowy, mikser/robot kuchenny
Sernik przygotowany na majówkę. Przepis jest prosty, łatwy i nieskomplikowany...
Odsłon: 2782
Dzisiaj kruche, mięciutkie i aromatyczne mięsko jakim jest karkówka (plastry)...
Odsłon: 1310
Polecam, pyszna zupa.
Odsłon: 762
Zupa grzybowa smakuje mi o każdej porze roku, dlatego w zamrażalniku zawsze m...
Odsłon: 107
Sernik przygotowany na majówkę. Przepis jest prosty, łatwy i nieskomplikowany...
Odsłon: 2782
Dzisiaj kruche, mięciutkie i aromatyczne mięsko jakim jest karkówka (plastry)...
Odsłon: 1310
Polecam, pyszna zupa.
Odsłon: 762
Zupa grzybowa smakuje mi o każdej porze roku, dlatego w zamrażalniku zawsze m...
Odsłon: 107
Składniki
Galaretkę rozpuszczamy w 250 ml wrzącej wody i mieszamy do całkowitego rozpuszczenia. Studzimy
Truskawki myjemy, odsączamy i pozbawiamy szypułek. Miksujemy na mus
Zmiksowane truskawki łączymy z galaretką i przelewamy do pucharków ( u mnie 4 - dwa mniejsze i dwa większe )
Pucharki wkładamy na ok 3 godziny do lodówki do stężenia musu
Po tym czasie przygotowujemy bitą śmietanę: schłodzoną śmietankę ubijamy przez chwilę, a następnie dodajemy śmietan-fix i cukier puder i dalej jeszcze przez chwilę ubijamy aż do uzyskania odpowiedniej konsystencji
Bitą śmietanę przekładamy do rękawa cukierniczego z ozdobną tylką i wyciskamy ją na wierzch musu. Całość posypujemy startą na tarełku czekoladą