Do góry

Desery Przepis na:

Mus truskawkowy z kremem jogurtowym

Mus truskawkowy z kremem jogurtowym

Autor:

Przepisów i artykułów: 13 Ocena: 59

Dodano:

Odsłon: 342

Przedstawiam prosty i szybki deser składający się z musu truskawkowego i kremu jogurtowo - galaretkowego, bardzo dobry, zachęcam do przygotowania :-)

Składniki

  • (na 8 pucharków)
  • 2 galaretki truskawkowe
  • 2 - 3 łyżki cukru pudru
  • 800 ml jogurtu naturalnego
  • 40 dag truskawek - świeżych lub mrożonych
  • 2 kostki gorzkiej czekolady lub 1 łyżeczka kakao
  • 2 szklanki wrzącej wody
> 6 os. 60 min łatwe tanie
Reklama
Reklama

Przygotowanie

  1. Truskawki umyć, usunąć szypułki - mrożone wcześniej rozmrozić. Truskawki zasypać cukrem pudrem, dokładnie zblenderować, aż powstanie mus. Galaretki rozpuścić w 2 szklankach wrzącej wody, dobrze wymieszać, schłodzić.


  2. Do każdego pucharka na spód wyłożyć mus truskawkowy. Jogurt wymieszać mikserem, lekko spienić, wlać schłodzoną galaretkę (nie tężejącą), wymieszać, poczekać chwilę, aż się zetnie, wyłożyć do każdego pucharka, wyrównać. Na koniec posypać startą czekoladą lub kakao.

    Smacznego!

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (4)

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń