Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Przedstawiam prosty i szybki deser składający się z musu truskawkowego i kremu jogurtowo - galaretkowego, bardzo dobry, zachęcam do przygotowania :-)
Przepis dnia
Kotlet Herkulesa powstaje dzięki połączeniu aromatycznych składników marynaty...
Odsłon: 47761
Znudziły ci się już ziemniaki i inne pomysły obiadowe? Zapiekanka makaronowa...
Odsłon: 165629
Borówki - jeden z moich ulubionych przysmaków lata. Tym razem użyliśmy ich w...
Odsłon: 410
Soczysta pieczeń ze schabu świetnie komponuje się z ziemniaczkami z ziołowym...
Odsłon: 107
Przepis dnia
Kotlet Herkulesa powstaje dzięki połączeniu aromatycznych składników marynaty...
Odsłon: 47761
Znudziły ci się już ziemniaki i inne pomysły obiadowe? Zapiekanka makaronowa...
Odsłon: 165629
Borówki - jeden z moich ulubionych przysmaków lata. Tym razem użyliśmy ich w...
Odsłon: 410
Soczysta pieczeń ze schabu świetnie komponuje się z ziemniaczkami z ziołowym...
Odsłon: 107
Składniki
Truskawki umyć, usunąć szypułki - mrożone wcześniej rozmrozić. Truskawki zasypać cukrem pudrem, dokładnie zblenderować, aż powstanie mus. Galaretki rozpuścić w 2 szklankach wrzącej wody, dobrze wymieszać, schłodzić.
Do każdego pucharka na spód wyłożyć mus truskawkowy. Jogurt wymieszać mikserem, lekko spienić, wlać schłodzoną galaretkę (nie tężejącą), wymieszać, poczekać chwilę, aż się zetnie, wyłożyć do każdego pucharka, wyrównać. Na koniec posypać startą czekoladą lub kakao. Smacznego!