Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Taka drobna słodka przekąska. Domowe najlepsze.
Sernik zawsze dobry. Polecam.
Odsłon: 1261
Świąteczny makowiec na kruchym spodzie, z polewą czekoladową. Przepyszne bożo...
Odsłon: 636
Polecam wypróbowanie tego przepisu jeszcze przed Świętami. To jest ulubiony...
Odsłon: 1363
Sernik zawsze dobry. Polecam.
Odsłon: 1261
Świąteczny makowiec na kruchym spodzie, z polewą czekoladową. Przepyszne bożo...
Odsłon: 636
Polecam wypróbowanie tego przepisu jeszcze przed Świętami. To jest ulubiony...
Odsłon: 1363
Składniki
Masło rozpuścić w rondelku. Wystudzić. Jajka utrzeć na puch z cukrem. Stopniowo dodawać masło i śmietanę, a następnie mąkę wymieszaną z proszkiem do pieczenia. Ciasto przenieść na stolnicę i wyrabiać kilka minut. Podypywać mąki jeśli jest taka potrzeba. Zrobić kulę. Włożyć do woreczka foliowego i schłodzić w lodówce ok 45 min. Po wyjęciu dzielić na porcje. Robić wałki i kroić na małe kawałki. Robić kulki wielkości orzecha włoskiego. Spłaszczać na stolnicy i delikatnie wałkować na kształt elipsy. Smażyć na rozgrzanym oleju rzepakowym na złoty kolor po każdej stronie. Odkładać na talerz wyłożony papierowym ręcznikiem. W miseczce wymieszać cukier puder z cynamonem. Każdy placuszek posypywać pudrem i odkładać na talerzyk. Gotowe Można zajadać. Smacznego