Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Taka drobna słodka przekąska. Domowe najlepsze.
Idealny na każdą okazję, bardzo łatwy do wykonania i ciekawy w smaku.
Odsłon: 292
To przepis na tradycyjną pizzę na grubym drożdżowym cieście. Taka pizza kojar...
Odsłon: 11103
Proste nadzienie: mięso z rosołu, ser feta, czerwona fasola oraz ogóreczki, t...
Odsłon: 3620
Tego tortu nie trzeba zbytnio rekomendować. To jest ciasto, które zawsze i ws...
Odsłon: 1231
Idealny na każdą okazję, bardzo łatwy do wykonania i ciekawy w smaku.
Odsłon: 292
To przepis na tradycyjną pizzę na grubym drożdżowym cieście. Taka pizza kojar...
Odsłon: 11103
Proste nadzienie: mięso z rosołu, ser feta, czerwona fasola oraz ogóreczki, t...
Odsłon: 3620
Tego tortu nie trzeba zbytnio rekomendować. To jest ciasto, które zawsze i ws...
Odsłon: 1231
Składniki
Masło rozpuścić w rondelku. Wystudzić. Jajka utrzeć na puch z cukrem. Stopniowo dodawać masło i śmietanę, a następnie mąkę wymieszaną z proszkiem do pieczenia. Ciasto przenieść na stolnicę i wyrabiać kilka minut. Podypywać mąki jeśli jest taka potrzeba. Zrobić kulę. Włożyć do woreczka foliowego i schłodzić w lodówce ok 45 min. Po wyjęciu dzielić na porcje. Robić wałki i kroić na małe kawałki. Robić kulki wielkości orzecha włoskiego. Spłaszczać na stolnicy i delikatnie wałkować na kształt elipsy. Smażyć na rozgrzanym oleju rzepakowym na złoty kolor po każdej stronie. Odkładać na talerz wyłożony papierowym ręcznikiem. W miseczce wymieszać cukier puder z cynamonem. Każdy placuszek posypywać pudrem i odkładać na talerzyk. Gotowe Można zajadać. Smacznego