Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Taka drobna słodka przekąska. Domowe najlepsze.
Małe tortille z dobrze doprawionym farszem z kurczakiem i chorizo. Przed poda...
Odsłon: 53
Pączki wiedeńskie, pączki hiszpańskie czy gniazdka - bez względu na nazwę to...
Odsłon: 60
Surówka bardzo prosta w przygotowaniu, z niewielu składników, ale smaczna jak...
Odsłon: 1164
Tradycja spotyka nowoczesność – oto przepis, który podbije Twoje kubki smakow...
Odsłon: 276
Domowa wędlina najlepsza.
Odsłon: 15356
Małe tortille z dobrze doprawionym farszem z kurczakiem i chorizo. Przed poda...
Odsłon: 53
Pączki wiedeńskie, pączki hiszpańskie czy gniazdka - bez względu na nazwę to...
Odsłon: 60
Surówka bardzo prosta w przygotowaniu, z niewielu składników, ale smaczna jak...
Odsłon: 1164
Tradycja spotyka nowoczesność – oto przepis, który podbije Twoje kubki smakow...
Odsłon: 276
Domowa wędlina najlepsza.
Odsłon: 15356
Składniki
Masło rozpuścić w rondelku. Wystudzić. Jajka utrzeć na puch z cukrem. Stopniowo dodawać masło i śmietanę, a następnie mąkę wymieszaną z proszkiem do pieczenia. Ciasto przenieść na stolnicę i wyrabiać kilka minut. Podypywać mąki jeśli jest taka potrzeba. Zrobić kulę. Włożyć do woreczka foliowego i schłodzić w lodówce ok 45 min. Po wyjęciu dzielić na porcje. Robić wałki i kroić na małe kawałki. Robić kulki wielkości orzecha włoskiego. Spłaszczać na stolnicy i delikatnie wałkować na kształt elipsy. Smażyć na rozgrzanym oleju rzepakowym na złoty kolor po każdej stronie. Odkładać na talerz wyłożony papierowym ręcznikiem. W miseczce wymieszać cukier puder z cynamonem. Każdy placuszek posypywać pudrem i odkładać na talerzyk. Gotowe Można zajadać. Smacznego