Desery Przepis na:
Przepisów i artykułów: 832 Ocena: 16540
Dodano: 26.11.2019
Odsłon: 3731
> 6 os. | 30 min | łatwe | tanie |
Tortownica 20 cm, wysmarowana margaryną i posypana bułką tartą.
Buraki ścieramy na drobnych oczkach tarki, lekko odciskamy sok.
Jajka ucieramy z cukrem na puszystą pianę.
Buraki wymieszać z suchymi składnikami, dodać olej, ocet, sok z cytryny, skórkę pomarańczową i dobrze wymieszać.
Do wymieszanej masy buraczanej dodawać w dwóch partiach ubite jajka. Lekko wymieszać do połączenia się składników.
Ciasto przełożyć do formy i piec od 50 do 60 minut w 180 C.
Dobrze jest sprawdzić patyczkiem. Ciasto ostudzić.
Polewa.
Schłodzony gęsty jogurt wymieszać z cukrem.
Polewę rozłożyć na całkowicie ostudzonym cieście, przybrać krótko gotowanymi mandarynkami z muscovado.
Na skróty
Komentarze do przepisu (10)

KORAL 27 listopada 2019Zgłoś do usunięcia
Ciasto jest bardzo smaczne, polecam.0 Kto głosował? | Odpowiedz

KulinarnaChwila 27 listopada 2019Zgłoś do usunięcia
Z buraków jeszcze nie robiłam :)1 Kto głosował? | Odpowiedz

slodkisentyment 26 listopada 2019Zgłoś do usunięcia
Wygląda super :)1 Kto głosował? | Odpowiedz

szpileczkiibabeczkiblog 26 listopada 2019Zgłoś do usunięcia
Pięknie wygląda ;)1 Kto głosował? | Odpowiedz

Docherro 26 listopada 2019Zgłoś do usunięcia
Fajny pomysł:)1 Kto głosował? | Odpowiedz

Nevermore 26 listopada 2019Zgłoś do usunięcia
Sister, Ty wiesz co człowiekowi jest teraz potrzebne :) Zarówno nazwa, jak i samo ciacho idealne dla mnie, pycha :) Odpowiedzi: 4 ▼1 Kto głosował? | Odpowiedz