Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Pyszna, pulchna, łatwa babka łaciata. Można ja zrobić w keksówce, keksówce karbowanej lub w klasycznej formie na babkę wielkanocną.
Po prostu pyszne. Doskonale pasują na wigilijny stół. Dodatki to szprotki, gr...
Odsłon: 10672
Święta Bożego Narodzenia to czas pierniczków, pierników i innych smakołyków....
Odsłon: 4794
Wariacja o hiszpańskim omlecie, czyli jednej ze słynniejszych hiszpańskich pr...
Odsłon: 901
Polecam. Ryby są zdrowe i warto je jeść nie tylko raz w tygodniu.
Odsłon: 9102
Nie ma Święt Bożego Narodzenia bez piernika. Bardzo ważny jest miód dodawany...
Odsłon: 1347
Po prostu pyszne. Doskonale pasują na wigilijny stół. Dodatki to szprotki, gr...
Odsłon: 10672
Święta Bożego Narodzenia to czas pierniczków, pierników i innych smakołyków....
Odsłon: 4794
Wariacja o hiszpańskim omlecie, czyli jednej ze słynniejszych hiszpańskich pr...
Odsłon: 901
Polecam. Ryby są zdrowe i warto je jeść nie tylko raz w tygodniu.
Odsłon: 9102
Nie ma Święt Bożego Narodzenia bez piernika. Bardzo ważny jest miód dodawany...
Odsłon: 1347
Składniki
Jajka ubijamy z cukrem na jasną masę, dodajemy przesianą mąkę z proszkiem do pieczenia-miksujemy
Dodajemy wodę oraz olej i miksujemy. Następnie Keksówkę o wymiarach ok 10x25cm lub formę na babkę smarujemy tłuszczem i posypujemy bułką tartą, wlewamy do niej połowę ciasta
Do pozostałego ciasta dodajemy kakao i miksujemy. Wylewamy je na jasne ciasto
Pieczemy około 25-0 minut w temp 180 stopni do suchego patyczka
Wyciągamy z formy, studzimy. Można jeszcze polać babkę czekoladą i ozdobić kolorowymi perełkami, lub np posypać cukrem pudrem