Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Pyszna, pulchna, łatwa babka łaciata. Można ja zrobić w keksówce, keksówce karbowanej lub w klasycznej formie na babkę wielkanocną.
Delikatne pupleciki otulone pysznym pesto , zapieczone w muszlach makaronowyc...
Odsłon: 70
Dziś do pracy.
Odsłon: 99
Polecam. To jest dobre.
Odsłon: 71
Jak wykorzystać mięso z rosołu? Paszteciki drożdżowe z mięsem i kapustą robię...
Odsłon: 15374
Dzisiaj w roli głównej kapusta pekińska. Pekinka raczej kojarzy się z surówką...
Odsłon: 283
Delikatne pupleciki otulone pysznym pesto , zapieczone w muszlach makaronowyc...
Odsłon: 70
Dziś do pracy.
Odsłon: 99
Polecam. To jest dobre.
Odsłon: 71
Jak wykorzystać mięso z rosołu? Paszteciki drożdżowe z mięsem i kapustą robię...
Odsłon: 15374
Dzisiaj w roli głównej kapusta pekińska. Pekinka raczej kojarzy się z surówką...
Odsłon: 283
Składniki
Jajka ubijamy z cukrem na jasną masę, dodajemy przesianą mąkę z proszkiem do pieczenia-miksujemy
Dodajemy wodę oraz olej i miksujemy. Następnie Keksówkę o wymiarach ok 10x25cm lub formę na babkę smarujemy tłuszczem i posypujemy bułką tartą, wlewamy do niej połowę ciasta
Do pozostałego ciasta dodajemy kakao i miksujemy. Wylewamy je na jasne ciasto
Pieczemy około 25-0 minut w temp 180 stopni do suchego patyczka
Wyciągamy z formy, studzimy. Można jeszcze polać babkę czekoladą i ozdobić kolorowymi perełkami, lub np posypać cukrem pudrem