Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Pyszna, pulchna, łatwa babka łaciata. Można ja zrobić w keksówce, keksówce karbowanej lub w klasycznej formie na babkę wielkanocną.
Dzisiaj szybki chleb bez wyrabiania z ziarnami. Piekłam ten chleb z podwójnej...
Odsłon: 29222
Przepis dnia
Makaron z kurkami jest prosty i szybki w przygotowaniu, ale potrafi rozpieści...
Odsłon: 1650
W tym roku wyjątkowo pięknie obrodziły nasze śliwki, przygotowałam więc pyszn...
Odsłon: 137
Ciasto Porachunki Teściowej to rezultat kulinarnej utarczki pomiędzy teściową...
Odsłon: 18558
Dzień dobry wszystkim mam dla was przepis na pyszne pączki jak u mamy tak wie...
Odsłon: 666
Dzisiaj szybki chleb bez wyrabiania z ziarnami. Piekłam ten chleb z podwójnej...
Odsłon: 29222
Przepis dnia
Makaron z kurkami jest prosty i szybki w przygotowaniu, ale potrafi rozpieści...
Odsłon: 1650
W tym roku wyjątkowo pięknie obrodziły nasze śliwki, przygotowałam więc pyszn...
Odsłon: 137
Ciasto Porachunki Teściowej to rezultat kulinarnej utarczki pomiędzy teściową...
Odsłon: 18558
Dzień dobry wszystkim mam dla was przepis na pyszne pączki jak u mamy tak wie...
Odsłon: 666
Składniki
Jajka ubijamy z cukrem na jasną masę, dodajemy przesianą mąkę z proszkiem do pieczenia-miksujemy
Dodajemy wodę oraz olej i miksujemy. Następnie Keksówkę o wymiarach ok 10x25cm lub formę na babkę smarujemy tłuszczem i posypujemy bułką tartą, wlewamy do niej połowę ciasta
Do pozostałego ciasta dodajemy kakao i miksujemy. Wylewamy je na jasne ciasto
Pieczemy około 25-0 minut w temp 180 stopni do suchego patyczka
Wyciągamy z formy, studzimy. Można jeszcze polać babkę czekoladą i ozdobić kolorowymi perełkami, lub np posypać cukrem pudrem