Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Pyszna, pulchna, łatwa babka łaciata. Można ja zrobić w keksówce, keksówce karbowanej lub w klasycznej formie na babkę wielkanocną.
Szybkie i bardzo proste danie, niezwykle smaczne jako kolacja lub przekąska,...
Odsłon: 74
zapraszam Was na dość ciekawe ciasto, które może większości z Was kojarzy się...
Odsłon: 450
Ragout jest to rodzaj gulaszu, który może być mięsny lub warzywny. W tym prze...
Odsłon: 2843
Szybkie i bardzo proste danie, niezwykle smaczne jako kolacja lub przekąska,...
Odsłon: 74
zapraszam Was na dość ciekawe ciasto, które może większości z Was kojarzy się...
Odsłon: 450
Ragout jest to rodzaj gulaszu, który może być mięsny lub warzywny. W tym prze...
Odsłon: 2843
Składniki
Jajka ubijamy z cukrem na jasną masę, dodajemy przesianą mąkę z proszkiem do pieczenia-miksujemy
Dodajemy wodę oraz olej i miksujemy. Następnie Keksówkę o wymiarach ok 10x25cm lub formę na babkę smarujemy tłuszczem i posypujemy bułką tartą, wlewamy do niej połowę ciasta
Do pozostałego ciasta dodajemy kakao i miksujemy. Wylewamy je na jasne ciasto
Pieczemy około 25-0 minut w temp 180 stopni do suchego patyczka
Wyciągamy z formy, studzimy. Można jeszcze polać babkę czekoladą i ozdobić kolorowymi perełkami, lub np posypać cukrem pudrem