Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Najlepszy sernik z limonką. Nic a nic nie opada, jest równy jak stół :) Bardzo delikatny, łącznie ze spodem, który jest miękki niczym biszkopt :) W smaku wyraźnie czuć smak limonki, szczególnie gdy próbuje się go jeszcze na ciepło :) Godny polecenia!
Nie ma Święt Bożego Narodzenia bez piernika. Bardzo ważny jest miód dodawany...
Odsłon: 952
Święta Bożego Narodzenia to czas pierniczków, pierników i innych smakołyków....
Odsłon: 4204
Pierniczki na miodzie gryczanym są pyszne, mięciutkie i bardzo aromatyczne. T...
Odsłon: 418
Proste, pyszne ciasto budyniowe z kokosem na ciasteczkach petit beurre, polan...
Odsłon: 849
Przepis dnia
Krokiety z mięsem z rosołu to doskonały pomysł na obiad. Mięso niezbyt smaczn...
Odsłon: 3712
Przepis dnia
Chicken burger z dodatkiem karmelizowanych pieczarek. Gorąco polecam!
Odsłon: 765
Nie ma Święt Bożego Narodzenia bez piernika. Bardzo ważny jest miód dodawany...
Odsłon: 952
Święta Bożego Narodzenia to czas pierniczków, pierników i innych smakołyków....
Odsłon: 4204
Pierniczki na miodzie gryczanym są pyszne, mięciutkie i bardzo aromatyczne. T...
Odsłon: 418
Proste, pyszne ciasto budyniowe z kokosem na ciasteczkach petit beurre, polan...
Odsłon: 849
Przepis dnia
Krokiety z mięsem z rosołu to doskonały pomysł na obiad. Mięso niezbyt smaczn...
Odsłon: 3712
Przepis dnia
Chicken burger z dodatkiem karmelizowanych pieczarek. Gorąco polecam!
Odsłon: 765
Składniki
Do miski wyłożyć miękkie masło, dodać mąkę, jajko, proszek do pieczenia, cukier i kakao, wyrobić jednolite ciasto. Wyłożyć na dno prostokątnej blaszki o wymiarach 30x22 cm, wierzch lekko posypać mąką, równomiernie rozprowadzić. Wstawić do piekarnika nagrzanego do 180C, piec ok. 18-20 minut.
Z białek ubić sztywną pianę. Do drugiej miski wyłożyć ser, dodać żółtka, cukier, mąkę ziemniaczaną, mąkę pszenną, olej, skórkę otartą z jednej sparzonej wrzątkiem limonki oraz sok z 2 limonek. zmiksować na jednolitą masę. Dodać ubite białka, delikatnie wymieszać łyżką. wyłożyć na podpieczony spód, wyrównać. wstawić do piekarnika nagrzanego do 160C, piec ok. 70 min. Wyjąć z piekarnika, ostudzić.