Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Serniki na zimno to prosty i szybki deser. A od naszej fantazji zależy co przygotujemy
Podobno wszystko co proste jest najlepsze i tak jest również w kuchni. Ten pr...
Odsłon: 838
Wspaniale przyprawiona jagnięcina, chrupka z zewnątrz a zarazem soczysta! Pom...
Odsłon: 25
Pieczony łosoś w orientalnej marynacie z dodatkiem warzyw. Pyszne danie podan...
Odsłon: 412
Wspaniale przyprawiona jagnięcina, chrupka z zewnątrz a zarazem soczysta! Pom...
Odsłon: 25
Pieczony łosoś w orientalnej marynacie z dodatkiem warzyw. Pyszne danie podan...
Odsłon: 412
Składniki
Galaretkę przygotowujemy zgodnie z opisem na opakowaniu, dodając nieco mniej wody. Odstawiamy do wystygnięcia. Odlewamy część galaretki.
Truskawki oczyszczamy z szypułek, myjemy. Kroimy na połówki lub w plasterki.
Serki przekładamy do naczynia. Dodajemy zimną galaretkę. Możemy dosłodzić. Mieszamy na jednolitą masę. Dodajemy część truskawek. Odstawiamy do stężenia.
Gdy masa serowa stężeje, na górze układamy truskawki i wylewamy na nią pozostałą truskawkową galaretkę. Ponownie odkładamy do stężenia.
Przepisy Desery
Desery
babka ajerkoniakowa
Desery
Wuzetka siostry Anastazji
Desery
Ciasto pychotka bez pieczenia
Desery
Labneh na pikantnie
babka ajerkoniakowa
...coś dla fanów ajerkoniaku: żółciutka babka z delikatnym posmakiem ajerkoni...
Odsłon: 141
Wuzetka siostry Anastazji
Wuzetka siostry Anastazji to ciasto klasyczne i jednocześnie popisowe. Nie ma...
Odsłon: 2061