Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Serniki na zimno to prosty i szybki deser. A od naszej fantazji zależy co przygotujemy
To odżywcza, bardzo smaczna zupa. Z powodzeniem może zastąpić dwudaniowy obia...
Odsłon: 827
Polecam przygotować tę zapiekankę w mroźny, zimowy dzień. Gwarantuję, że nasy...
Odsłon: 1704
Łopatka z którą dzisiaj chcę się z Wami podzielić jest krucha, mięciutka wpro...
Odsłon: 6223
Rogaliki pistacjowe to prawdziwa uczta smaku – miękkie, lecz z wierzchu chrup...
Odsłon: 8989
To odżywcza, bardzo smaczna zupa. Z powodzeniem może zastąpić dwudaniowy obia...
Odsłon: 827
Polecam przygotować tę zapiekankę w mroźny, zimowy dzień. Gwarantuję, że nasy...
Odsłon: 1704
Łopatka z którą dzisiaj chcę się z Wami podzielić jest krucha, mięciutka wpro...
Odsłon: 6223
Rogaliki pistacjowe to prawdziwa uczta smaku – miękkie, lecz z wierzchu chrup...
Odsłon: 8989
Składniki
Galaretkę przygotowujemy zgodnie z opisem na opakowaniu, dodając nieco mniej wody. Odstawiamy do wystygnięcia. Odlewamy część galaretki.
Truskawki oczyszczamy z szypułek, myjemy. Kroimy na połówki lub w plasterki.
Serki przekładamy do naczynia. Dodajemy zimną galaretkę. Możemy dosłodzić. Mieszamy na jednolitą masę. Dodajemy część truskawek. Odstawiamy do stężenia.
Gdy masa serowa stężeje, na górze układamy truskawki i wylewamy na nią pozostałą truskawkową galaretkę. Ponownie odkładamy do stężenia.