Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Dzisiaj prosty, łatwy i szybki przepis na smaczne naleśniki, które możemy nadziać masą serową lub dżemem. Polecam
mikser, naczynie, patelnia, chochla, łopatka lub nóż,
Polecam. My bardzo lubimy.
Odsłon: 897
Czerwona papryka nadziewana mięsem mielonym, ryżem i warzywami duszonymi w so...
Odsłon: 4533
Smażona ryba w warzywach i sosie pomidorowym. Można ją przygotować kilka dni...
Odsłon: 1151
Z ryżu, pomidorów, czosnku i natki możemy wyczarować pyszną, aromatyczną potr...
Odsłon: 515
Polecam. My bardzo lubimy.
Odsłon: 897
Czerwona papryka nadziewana mięsem mielonym, ryżem i warzywami duszonymi w so...
Odsłon: 4533
Smażona ryba w warzywach i sosie pomidorowym. Można ją przygotować kilka dni...
Odsłon: 1151
Z ryżu, pomidorów, czosnku i natki możemy wyczarować pyszną, aromatyczną potr...
Odsłon: 515
Składniki
Jajka miksujemy z miękkim masłem, solą. Dodajemy mleko wodę gazowaną i na koniec mąkę . Miksujemy do połączenia składników na jednolite , gładkie ciasto. Na patelni rozgrzewamy niewielką ilość oleju , nakładamy porcje masy i smażymy cienkie naleśniki, rozprowadzając ciasto po całej patelni i tak aż całe ciasto wysmażymy. Tak przygotowane naleśniki są gotowe do nadziania masą serową lub dżemem.
Naleśniki po usmażeniu gotowe do nadziewania.