Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Dzisiaj prosty, łatwy i szybki przepis na smaczne naleśniki, które możemy nadziać masą serową lub dżemem. Polecam
mikser, naczynie, patelnia, chochla, łopatka lub nóż,
Witajcie kochani biegnę dziś do was z nowym przepisem na domowe frytki, tak w...
Odsłon: 928
Potrawkę podajemy z ryżem. Każdy ugotuje ryż tak jak lubi, ale podaję także p...
Odsłon: 87
Polecam. To jest dobre.
Odsłon: 2145
Wrzesień pachnie ciastem drożdżowym ze śliwkami.
Odsłon: 4159
Witajcie kochani biegnę dziś do was z nowym przepisem na domowe frytki, tak w...
Odsłon: 928
Potrawkę podajemy z ryżem. Każdy ugotuje ryż tak jak lubi, ale podaję także p...
Odsłon: 87
Polecam. To jest dobre.
Odsłon: 2145
Wrzesień pachnie ciastem drożdżowym ze śliwkami.
Odsłon: 4159
Składniki
Jajka miksujemy z miękkim masłem, solą. Dodajemy mleko wodę gazowaną i na koniec mąkę . Miksujemy do połączenia składników na jednolite , gładkie ciasto. Na patelni rozgrzewamy niewielką ilość oleju , nakładamy porcje masy i smażymy cienkie naleśniki, rozprowadzając ciasto po całej patelni i tak aż całe ciasto wysmażymy. Tak przygotowane naleśniki są gotowe do nadziania masą serową lub dżemem.
Naleśniki po usmażeniu gotowe do nadziewania.