Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Smaczne domowe naleśniki na mleku, z dodatkiem musu bananowego. Słodkie bez dodatku cukru.
Proste, aromatyczne muffiny... robię je wtedy, gdy mam wielką ochotę na to, ż...
Odsłon: 44595
Oto mistrzowski przepis na ciasto na pierogi według Magdy Gessler. Zachwyca z...
Odsłon: 181932
W tym roku mirabelki są wyjątkowo słodkie, pewnie za sprawą pięknego, słonecz...
Odsłon: 170
Proste, aromatyczne muffiny... robię je wtedy, gdy mam wielką ochotę na to, ż...
Odsłon: 44595
Oto mistrzowski przepis na ciasto na pierogi według Magdy Gessler. Zachwyca z...
Odsłon: 181932
W tym roku mirabelki są wyjątkowo słodkie, pewnie za sprawą pięknego, słonecz...
Odsłon: 170
Składniki
Banana (wybrałam takiego większego i dojrzałego, aby był słodki) obrałam i pokroiłam na plasterki. Wrzuciłam do pojemnika blendera i zblendowałam na gładką papkę. Papkę bananową przełożyłam do miski. Dodałam mąkę tortową, jajko, mleko i szczyptę soli. Wszystko zmiksowałam do połączenia składników. Małą patelnię nagrzałam. Posmarowałam ją lekko olejem i nalałam porcję ciasta naleśnikowego rozprowadzając je po całej patelni. Naleśniki smażyłam na złoty kolor, po czym przewracałam na drugą stronę i również smażyłam na złoto. Usmażone naleśniki wykładałam na talerz. Patelnię natłuszczałam przed każdym kolejnym naleśnikiem. Naleśniki są najlepsze oczywiście na ciepło. Można je posypać cukrem pudrem lub podać z innymi słodkimi dodatkami, ale naleśniki same w sobie są słodkie i smaczne, więc można je zajadać również bez innych dodatków.