Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Smaczne domowe naleśniki na mleku, z dodatkiem musu bananowego. Słodkie bez dodatku cukru.
Przygotowanie grzybków marynowanych jest wyjątkowo proste i szybkie. W ten sp...
Odsłon: 8629
Bardzo łatwe danie. Tylko trzy składniki, a pychoty cały talerz.
Odsłon: 7191
Polecam, bardzo smaczna.
Odsłon: 4915
Przepis dnia
Bardzo łatwa i prosta sałatka szwedzka z ogórków, wystarczy kilka chwil i zim...
Odsłon: 1327820
Przygotowanie grzybków marynowanych jest wyjątkowo proste i szybkie. W ten sp...
Odsłon: 8629
Bardzo łatwe danie. Tylko trzy składniki, a pychoty cały talerz.
Odsłon: 7191
Polecam, bardzo smaczna.
Odsłon: 4915
Przepis dnia
Bardzo łatwa i prosta sałatka szwedzka z ogórków, wystarczy kilka chwil i zim...
Odsłon: 1327820
Składniki
Banana (wybrałam takiego większego i dojrzałego, aby był słodki) obrałam i pokroiłam na plasterki. Wrzuciłam do pojemnika blendera i zblendowałam na gładką papkę. Papkę bananową przełożyłam do miski. Dodałam mąkę tortową, jajko, mleko i szczyptę soli. Wszystko zmiksowałam do połączenia składników. Małą patelnię nagrzałam. Posmarowałam ją lekko olejem i nalałam porcję ciasta naleśnikowego rozprowadzając je po całej patelni. Naleśniki smażyłam na złoty kolor, po czym przewracałam na drugą stronę i również smażyłam na złoto. Usmażone naleśniki wykładałam na talerz. Patelnię natłuszczałam przed każdym kolejnym naleśnikiem. Naleśniki są najlepsze oczywiście na ciepło. Można je posypać cukrem pudrem lub podać z innymi słodkimi dodatkami, ale naleśniki same w sobie są słodkie i smaczne, więc można je zajadać również bez innych dodatków.