Do góry

Desery Przepis na:

Naleśniki bez glutenu

Naleśniki bez glutenu

Autor:

Przepisów i artykułów: 121 Ocena: 1858

Dodano:

Odsłon: 3373

Naleśniki bez mąki są dobrą alternatywą dla tradycyjnych naleśników. są bardzo delikatne i miękkie. Ciasto biszkoptowe ale o wiele smaczniejsze. Podane z serkiem waniliowym smakują prze cudnie.

Składniki

  • 500 ml mleka
  • 5 jajek
  • szczypta soli
  • 1/4 szklanka cukru
  • 3 łyżki gęstej śmietany 18%
1-2 os. 30 min średnie przystępne
Reklama
Reklama

Przygotowanie

  1. Jak zrobić naleśniki bez glutenu bez mąki

    Białka jaj oddzielamy od żółtek i ubijamy na sztywną pianę z dodatkiem soli i cukru. Delikatnie łyżką drewnianą dodajemy żółtka i śmietanę. Mieszamy. Rozgrzewamy patelnię z olejem i małą chochelką kładziemy ciasto , pamiętając o tym że mają to być małe naleśniki. Smażymy na wolnym ogniu uważając aby się nie przypaliły.

    Podajemy z serem waniliowym, smażonymi jabłkami lub dżemem.

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (0)

Dodaj komentarz

Wypełnienie pól oznaczonych * jest obowiązkowe
Bądź pierwszy. Napisz coś miłego!

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń