Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Naleśniki bez mąki są dobrą alternatywą dla tradycyjnych naleśników. są bardzo delikatne i miękkie. Ciasto biszkoptowe ale o wiele smaczniejsze. Podane z serkiem waniliowym smakują prze cudnie.
W sezonie dodajemy je do makaronów, zup, serwujemy z jajkiem sadzonym, warto...
Odsłon: 74
Grillowane plastry boczku - pyszne i mega soczyste. Marynata z sosem teriyaki...
Odsłon: 128
W sezonie dodajemy je do makaronów, zup, serwujemy z jajkiem sadzonym, warto...
Odsłon: 74
Grillowane plastry boczku - pyszne i mega soczyste. Marynata z sosem teriyaki...
Odsłon: 128
Składniki
Jak zrobić naleśniki bez glutenu bez mąki Białka jaj oddzielamy od żółtek i ubijamy na sztywną pianę z dodatkiem soli i cukru. Delikatnie łyżką drewnianą dodajemy żółtka i śmietanę. Mieszamy. Rozgrzewamy patelnię z olejem i małą chochelką kładziemy ciasto , pamiętając o tym że mają to być małe naleśniki. Smażymy na wolnym ogniu uważając aby się nie przypaliły. Podajemy z serem waniliowym, smażonymi jabłkami lub dżemem.