Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
pyszne naleśniki z jabłuszkiem i o aromatycznym zapachu
Dzisiaj dzielę się przepisem na krem śmietankowy z brzoskwiniami z syropu. Pr...
Odsłon: 205
Super aromatyczny, klarowny i przepyszny rosołek gotowany na żeberkach wieprz...
Odsłon: 74
Zupa szparagowa z cukinią, szpinakiem i pulpecikami. Pulpety przygotowałam ze...
Odsłon: 85
Dzisiaj dzielę się przepisem na krem śmietankowy z brzoskwiniami z syropu. Pr...
Odsłon: 205
Super aromatyczny, klarowny i przepyszny rosołek gotowany na żeberkach wieprz...
Odsłon: 74
Zupa szparagowa z cukinią, szpinakiem i pulpecikami. Pulpety przygotowałam ze...
Odsłon: 85
Składniki
do miski wlać mleko i wodę dodać cukier i jajka, sól, dokładnie rozmieszać na koniec dodać mąkę i proszek do pieczenia i cynamon, (mąki dodajemy tyle tak aby ciasto nie było za gęste ) . jabłka obrać zetrzeć na grubej tarce dać do garnka , postawić na ogniu i smażyć do rozpuszczenia na koniec dodać cukier wg uznania,
usmażyć naleśniki, smarować ciepłymi jabłkami , przed podaniem udekorować bitą śmietaną