Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
pyszne naleśniki z jabłuszkiem i o aromatycznym zapachu
Polecam przygotować tę zapiekankę w mroźny, zimowy dzień. Gwarantuję, że nasy...
Odsłon: 947
Łopatka z którą dzisiaj chcę się z Wami podzielić jest krucha, mięciutka wpro...
Odsłon: 5526
Rogaliki pistacjowe to prawdziwa uczta smaku – miękkie, lecz z wierzchu chrup...
Odsłon: 8689
Witam serdecznie :-) Dzisiaj polecam pyszny domowy salceson, zamiast golonki...
Odsłon: 17850
Polecam przygotować tę zapiekankę w mroźny, zimowy dzień. Gwarantuję, że nasy...
Odsłon: 947
Łopatka z którą dzisiaj chcę się z Wami podzielić jest krucha, mięciutka wpro...
Odsłon: 5526
Rogaliki pistacjowe to prawdziwa uczta smaku – miękkie, lecz z wierzchu chrup...
Odsłon: 8689
Witam serdecznie :-) Dzisiaj polecam pyszny domowy salceson, zamiast golonki...
Odsłon: 17850
Składniki
do miski wlać mleko i wodę dodać cukier i jajka, sól, dokładnie rozmieszać na koniec dodać mąkę i proszek do pieczenia i cynamon, (mąki dodajemy tyle tak aby ciasto nie było za gęste ) . jabłka obrać zetrzeć na grubej tarce dać do garnka , postawić na ogniu i smażyć do rozpuszczenia na koniec dodać cukier wg uznania,
usmażyć naleśniki, smarować ciepłymi jabłkami , przed podaniem udekorować bitą śmietaną