Desery Przepis na:
Przepisów i artykułów: 495 Ocena: 3997
Dodano: 29.12.2019
Odsłon: 1974
3-4 os. | 30 min | łatwe | tanie |
Do miski wsypałam mąkę owsianą, szczyptę soli i cukier waniliowy. Wbiłam jajko i wlałam mleko truskawkowe. Wszystko zmiksowałam na gładkie ciasto bez grudek. Ciasto odstawiłam na kilkanaście minut. Małą patelnię rozgrzałam i posmarowałam niewielką ilością oleju. Nalałam porcję ciasta naleśnikowego i rozprowadziłam je równomiernie po całej patelni. Naleśnika smażyłam z obu stron na lekko złocisty kolor i wyłożyłam na talerz. Przed nalaniem kolejnej porcji ciasta, patelnię znów natłuściłam i powtórzyłam czynności. W ten sposób usmażyłam kilka naleśników, które podałam posmarowane kremem czekoladowo - orzechowym, zwinięte w ruloniki.
Na skróty
Komentarze do przepisu (0)