Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Naleśniki owsiane (z mąki owsianej), zdrowsze od tradycyjnych. Podałam je z kremem czekoladowo - orzechowym.
Kluski z gotowanych ziemniaków i kartoflanki- najlepszy dodatek do sosu piecz...
Odsłon: 1897
To odżywcza, bardzo smaczna zupa. Z powodzeniem może zastąpić dwudaniowy obia...
Odsłon: 1191
Polecam przygotować tę zapiekankę w mroźny, zimowy dzień. Gwarantuję, że nasy...
Odsłon: 2289
Kluski z gotowanych ziemniaków i kartoflanki- najlepszy dodatek do sosu piecz...
Odsłon: 1897
To odżywcza, bardzo smaczna zupa. Z powodzeniem może zastąpić dwudaniowy obia...
Odsłon: 1191
Polecam przygotować tę zapiekankę w mroźny, zimowy dzień. Gwarantuję, że nasy...
Odsłon: 2289
Składniki
Do miski wsypałam mąkę owsianą, szczyptę soli i cukier waniliowy. Wbiłam jajko i wlałam mleko truskawkowe. Wszystko zmiksowałam na gładkie ciasto bez grudek. Ciasto odstawiłam na kilkanaście minut. Małą patelnię rozgrzałam i posmarowałam niewielką ilością oleju. Nalałam porcję ciasta naleśnikowego i rozprowadziłam je równomiernie po całej patelni. Naleśnika smażyłam z obu stron na lekko złocisty kolor i wyłożyłam na talerz. Przed nalaniem kolejnej porcji ciasta, patelnię znów natłuściłam i powtórzyłam czynności. W ten sposób usmażyłam kilka naleśników, które podałam posmarowane kremem czekoladowo - orzechowym, zwinięte w ruloniki.