Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Naleśniki Rafaello na mące kokosowej wypełnione delikatnym śmietankowo-kokosowym kremem to prawdziwa gratka dla wszystkich wielbicieli kokosa. Podane w towarzystwie świeżych warzyw smakują obłędnie. Sprawdzą się na słodkie śniadanie, kolację lub podwieczorek.
To najlepsze zapiekanki z kurczakiem jakie jadłam! Czasami nie trzeba wielu...
Odsłon: 9602
Ogórki nie tylko kiszone i konserwowe układamy na półce w spiżarni. Krokodylk...
Odsłon: 3249
Polecam na kolację. Nie tylko wegetarianie będą zadowoleni.
Odsłon: 6700
To najlepsze zapiekanki z kurczakiem jakie jadłam! Czasami nie trzeba wielu...
Odsłon: 9602
Ogórki nie tylko kiszone i konserwowe układamy na półce w spiżarni. Krokodylk...
Odsłon: 3249
Polecam na kolację. Nie tylko wegetarianie będą zadowoleni.
Odsłon: 6700
Składniki
Wszystkie składniki do przygotowania ciasta na naleśniki przełóż do miski i dokładnie wymieszaj, tak aby nie pozostawały, żadne grudki.
Naleśniki kokosowe smaż na dobrze rozgrzanej, nieprzywierającej patelni z dwóch stron na złoty kolor.
Przygotuj nadzienie do naleśników Rafaello. Słodką śmietankę ubij z cukrem pudrem na puch. Dodaj serek mascarpone i wiórki kokosowe. Składniki zmiksuj.
Kokosowe naleśniki przełóż śmietankowo-kokosowym kremem. Naleśniki Rafaello złóż na kształt trójkątów. Podawaj z dodatkiem świeżych owoców lub ulubionego dżemu.