Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Delikatne naleśniki z puree z dyni. Są zdecydowanie bardziej puszyste od klasycznych placków smażonych na bazie mleka, jajek i mąki. Można je zrobić w formie małych pancakes polanych miodem czy syropem klonowym lub usmażyć w nieco większej formie i nadziać np. twarogowym, słodkim farszem lub ulubionym dżemem. Naleśniki z dyni sprawdzą się na słodkie śniadanie, kolację lub deser. Pokochają je zwłaszcza najmłodsi.
Robienie pierników na Święta to cudowna zabawa. Dużo radości sprawia zrobien...
Odsłon: 166
Przepis dnia
Trudno powiedzieć, które pierogi lepsze, te z kiszoną kapustą, czy te ze słod...
Odsłon: 4368
Polecam. Ryby są zdrowe i warto je jeść nie tylko raz w tygodniu.
Odsłon: 11865
Taki miodownik uwielbiają wszyscy, pachnący goździkami i cynamonem. W odświęt...
Odsłon: 6766
Święta Bożego Narodzenia to czas pierniczków, pierników i innych smakołyków....
Odsłon: 5582
Robienie pierników na Święta to cudowna zabawa. Dużo radości sprawia zrobien...
Odsłon: 166
Przepis dnia
Trudno powiedzieć, które pierogi lepsze, te z kiszoną kapustą, czy te ze słod...
Odsłon: 4368
Polecam. Ryby są zdrowe i warto je jeść nie tylko raz w tygodniu.
Odsłon: 11865
Taki miodownik uwielbiają wszyscy, pachnący goździkami i cynamonem. W odświęt...
Odsłon: 6766
Święta Bożego Narodzenia to czas pierniczków, pierników i innych smakołyków....
Odsłon: 5582
Składniki
Do miski przełóż puree z dyni, dodaj jajka, mleko, mąkę, olej, szczyptę soli i cynamon. Składniki dokładnie wymieszaj. Ciasto na naleśniki odstaw na około 20 minut.
Naleśniki smaż na rozgrzanej patelni na średnim ogniu z dwóch stron na złoty kolor.
Usmażone naleśniki z dyni serwuj z ulubionymi dodatkami - syropem klonowym, farszem twarogowym lub dżemem.