Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Delikatne naleśniki z puree z dyni. Są zdecydowanie bardziej puszyste od klasycznych placków smażonych na bazie mleka, jajek i mąki. Można je zrobić w formie małych pancakes polanych miodem czy syropem klonowym lub usmażyć w nieco większej formie i nadziać np. twarogowym, słodkim farszem lub ulubionym dżemem. Naleśniki z dyni sprawdzą się na słodkie śniadanie, kolację lub deser. Pokochają je zwłaszcza najmłodsi.
Polecam. Domowa wędlina zawsze najlepsza.
Odsłon: 1432
wiem, wiem, przepisow jest tysiace, ale mysle ze ten jest wart uwagi :) nales...
Odsłon: 231808
Ciasto z kremem serowym i jagodami. Wspaniałe ciasto z pysznym kremem serowy...
Odsłon: 4977
Polecam. Domowa wędlina zawsze najlepsza.
Odsłon: 1432
wiem, wiem, przepisow jest tysiace, ale mysle ze ten jest wart uwagi :) nales...
Odsłon: 231808
Ciasto z kremem serowym i jagodami. Wspaniałe ciasto z pysznym kremem serowy...
Odsłon: 4977
Składniki
Do miski przełóż puree z dyni, dodaj jajka, mleko, mąkę, olej, szczyptę soli i cynamon. Składniki dokładnie wymieszaj. Ciasto na naleśniki odstaw na około 20 minut.
Naleśniki smaż na rozgrzanej patelni na średnim ogniu z dwóch stron na złoty kolor.
Usmażone naleśniki z dyni serwuj z ulubionymi dodatkami - syropem klonowym, farszem twarogowym lub dżemem.