Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Pyszne i wszystkim znane naleśniki z serem oblane śmietaną z dodatkiem sezonowych owoców.
Mleczna kanapka to połączenie ciemnych herbatników o kawowym smaku z delikatn...
Odsłon: 2589
Mi najbardziej smakowały te z kiełbasą.
Odsłon: 133
Wspaniałe, delikatne mini serniczki z borówkami amerykańskimi i bezą. Są łat...
Odsłon: 229
Mleczna kanapka to połączenie ciemnych herbatników o kawowym smaku z delikatn...
Odsłon: 2589
Mi najbardziej smakowały te z kiełbasą.
Odsłon: 133
Wspaniałe, delikatne mini serniczki z borówkami amerykańskimi i bezą. Są łat...
Odsłon: 229
Składniki
Do miski dodajemy mąkę, mleko, wodę, cukier, jajko, olej oraz szczyptę soli. Całość mieszamy trzepaczką. Odstawiamy ciasto na 10 min. Na patelnie dodajemy łyżeczkę oleju rozgrzewamy. Nalewamy z głębokiej łyżki rozprowadzając ruchem kolistym ciasto na patelni. Kiedy zacznie się ścinać przekładamy naleśnika. Kolejne naleśniki smażymy już bez oleju.
Przygotowanie masy serowej. Do miski przekładamy ser, rozdrabniamy widelcem. Dodajemy śmietanę oraz oba cukru, wszystko razem mieszamy. W róg każdego naleśnika nakładamy po 1,5 łyżki masy serowej i składamy w trójkąt. Następnie naleśniki zapiekamy w piekarniku 10 minut w temperaturze 180 stopni. Podajemy ze śmietaną oraz sezonowymi owocami.