Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Pyszne i wszystkim znane naleśniki z serem oblane śmietaną z dodatkiem sezonowych owoców.
Szybki i smaczne śniadanie
Odsłon: 342
Uczta kanapkowa , świetna na przyjęcia z dziećmi.
Odsłon: 219
Sernik gotowany Anielski Puch to prawdziwa poezja wśród deserów, wykwintna ko...
Odsłon: 34591
Te super delikatne i lekkie deserki waniliowo-malinowe sprawdzą się nie tylko...
Odsłon: 178
Szybki i smaczne śniadanie
Odsłon: 342
Uczta kanapkowa , świetna na przyjęcia z dziećmi.
Odsłon: 219
Sernik gotowany Anielski Puch to prawdziwa poezja wśród deserów, wykwintna ko...
Odsłon: 34591
Te super delikatne i lekkie deserki waniliowo-malinowe sprawdzą się nie tylko...
Odsłon: 178
Składniki
Do miski dodajemy mąkę, mleko, wodę, cukier, jajko, olej oraz szczyptę soli. Całość mieszamy trzepaczką. Odstawiamy ciasto na 10 min. Na patelnie dodajemy łyżeczkę oleju rozgrzewamy. Nalewamy z głębokiej łyżki rozprowadzając ruchem kolistym ciasto na patelni. Kiedy zacznie się ścinać przekładamy naleśnika. Kolejne naleśniki smażymy już bez oleju.
Przygotowanie masy serowej. Do miski przekładamy ser, rozdrabniamy widelcem. Dodajemy śmietanę oraz oba cukru, wszystko razem mieszamy. W róg każdego naleśnika nakładamy po 1,5 łyżki masy serowej i składamy w trójkąt. Następnie naleśniki zapiekamy w piekarniku 10 minut w temperaturze 180 stopni. Podajemy ze śmietaną oraz sezonowymi owocami.