Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Czas na truskawki
Truskawkowy sezon czas zacząć! A czy jest coś lepszego niż połączenie soczyst...
Odsłon: 220
Sezon na rabarbar w pełni, więc dziś zrobimy najlepsze, najpyszniejsze ciasto...
Odsłon: 88
Smakowite śniadanie.
Odsłon: 25
Wyborne pierogi z cieniusieńkim i delikatnym ciastem pierogowym. Proporcje na...
Odsłon: 22
Truskawkowy sezon czas zacząć! A czy jest coś lepszego niż połączenie soczyst...
Odsłon: 220
Sezon na rabarbar w pełni, więc dziś zrobimy najlepsze, najpyszniejsze ciasto...
Odsłon: 88
Smakowite śniadanie.
Odsłon: 25
Wyborne pierogi z cieniusieńkim i delikatnym ciastem pierogowym. Proporcje na...
Odsłon: 22
Składniki
Wymieszać mleko, jaja ,mąkę i sól. Z przygotowanego ciasta usmażyć naleśniki.
Truskawki umyć, wrzucić do rondla, podlać 5 łyżkami wody, dodać cukry i dusić około 10 minut. Gdy truskawki zmiękną dodać galaretkę, dokładnie wymieszać i odstawić do wystygnięcia.
Czekoladę rozpuscić w kąpieli wodnej, masę truskawkową rozsmarować na naleśnikać, złożyć w trójkąty i polać roztopioną czekoladą. Smacznego.