Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Czas na truskawki
Pieczona dynia z mięsem i warzywami. Niesamowicie efektowne, aromatyczne i so...
Odsłon: 729
Kruche ciasto ze śliwkami. Idealne do popołudniowej kawki. Ciasto jest bardzo...
Odsłon: 22757
Marry me chicken (kurczak "wyjdź za mnie") to pyszne i aromatyczne danie z ku...
Odsłon: 15133
Tonkatsu kotlet to chrupiący na zewnątrz i soczysty w środku kotlet schabowy...
Odsłon: 4852
Lekkie ciasto z kiwi bez pieczenia to idealna propozycja na letnie, upalne dn...
Odsłon: 45435
Pieczona dynia z mięsem i warzywami. Niesamowicie efektowne, aromatyczne i so...
Odsłon: 729
Kruche ciasto ze śliwkami. Idealne do popołudniowej kawki. Ciasto jest bardzo...
Odsłon: 22757
Marry me chicken (kurczak "wyjdź za mnie") to pyszne i aromatyczne danie z ku...
Odsłon: 15133
Tonkatsu kotlet to chrupiący na zewnątrz i soczysty w środku kotlet schabowy...
Odsłon: 4852
Lekkie ciasto z kiwi bez pieczenia to idealna propozycja na letnie, upalne dn...
Odsłon: 45435
Składniki
Wymieszać mleko, jaja ,mąkę i sól. Z przygotowanego ciasta usmażyć naleśniki.
Truskawki umyć, wrzucić do rondla, podlać 5 łyżkami wody, dodać cukry i dusić około 10 minut. Gdy truskawki zmiękną dodać galaretkę, dokładnie wymieszać i odstawić do wystygnięcia.
Czekoladę rozpuscić w kąpieli wodnej, masę truskawkową rozsmarować na naleśnikać, złożyć w trójkąty i polać roztopioną czekoladą. Smacznego.