Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Błyskawiczne ciasto z 3 składników. Smaczne, zdrowe i odchudzone ;) Zamiast tradycyjnego budyniu – najzdrowsza z kasz: kasza jaglana pełna żelaza, odkwaszająca organizm, działająca zbawiennie na naszą skórę, włosy i paznokcie.
Uszka z mięsem drobiowo -wieprzowym, idealne do barszczu czerwonego. Prosty...
Odsłon: 3739
Nie ma Święt Bożego Narodzenia bez piernika. Bardzo ważny jest miód dodawany...
Odsłon: 621
Budowanie domku z piernika, robienie pierniczków, to świetna zabawa. Poza tym...
Odsłon: 3804
Dzisiaj przedstawiam przepis na pasztet z warzywami takimi jak groszek, march...
Odsłon: 374
Tego tortu nie trzeba zbytnio rekomendować. To jest ciasto, które zawsze i ws...
Odsłon: 690
Uszka z mięsem drobiowo -wieprzowym, idealne do barszczu czerwonego. Prosty...
Odsłon: 3739
Nie ma Święt Bożego Narodzenia bez piernika. Bardzo ważny jest miód dodawany...
Odsłon: 621
Budowanie domku z piernika, robienie pierniczków, to świetna zabawa. Poza tym...
Odsłon: 3804
Dzisiaj przedstawiam przepis na pasztet z warzywami takimi jak groszek, march...
Odsłon: 374
Tego tortu nie trzeba zbytnio rekomendować. To jest ciasto, które zawsze i ws...
Odsłon: 690
Składniki
Kaszę przesypujemy na sitko i płuczemy - zimną wodą - wrzątkiem - zimną wodą aby pozbyć się goryczki. Kaszę zalewamy 2,5 szklanki mleka i gotujemy na małym ogniu aż wsiąknie mleko. Jeśli decydujemy się na cukier to teraz można go dodać. 1 szklankę mleka i ugotowaną kaszę miksujemy blenderem na gładką, budyniową masę.
Dno formy do pieczenia wykładamy herbatnikami, na nich równomiernie rozsmarowujemy masę jaglaną i przykrywamy kolejną warstwą herbatników Po wystudzeniu chłodzimy w lodówce. Smacznego!