Do góry

Desery Przepis na:

napoleonka z kaszy jaglanej

napoleonka z kaszy jaglanej

Autor:

Przepisów i artykułów: 199 Ocena: 3226

Dodano:

Odsłon: 4144

Błyskawiczne ciasto z 3 składników. Smaczne, zdrowe i odchudzone ;) Zamiast tradycyjnego budyniu – najzdrowsza z kasz: kasza jaglana pełna żelaza, odkwaszająca organizm, działająca zbawiennie na naszą skórę, włosy i paznokcie.

Składniki

  • szklanka suchej kaszy jaglanej, 3,5 szklanki mleka, herbatniki
  • można dodać cukier waniliowy do smaku lecz niekoniecznie
> 6 os. 30 min łatwe tanie
Reklama
Reklama

Przygotowanie

  1. Kaszę przesypujemy na sitko i płuczemy - zimną wodą - wrzątkiem - zimną wodą aby pozbyć się goryczki. Kaszę zalewamy 2,5 szklanki mleka i gotujemy na małym ogniu aż wsiąknie mleko. Jeśli decydujemy się na cukier to teraz można go dodać.
    1 szklankę mleka i ugotowaną kaszę miksujemy blenderem na gładką, budyniową masę.

  2. Dno formy do pieczenia wykładamy herbatnikami, na nich równomiernie rozsmarowujemy masę jaglaną i przykrywamy kolejną warstwą herbatników
    Po wystudzeniu chłodzimy w lodówce. Smacznego!

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (0)

Dodaj komentarz

Wypełnienie pól oznaczonych * jest obowiązkowe
Bądź pierwszy. Napisz coś miłego!

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń