Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Najlepszy domowy budyń.
Ogórki nie tylko kiszone i konserwowe układamy na półce w spiżarni. Krokodylk...
Odsłon: 5102
Polecam. Pyszna, rozgrzewająca zupa. Pełna smaków, aromatów.
Odsłon: 3328
Ogórki nie tylko kiszone i konserwowe układamy na półce w spiżarni. Krokodylk...
Odsłon: 5102
Polecam. Pyszna, rozgrzewająca zupa. Pełna smaków, aromatów.
Odsłon: 3328
Składniki
W garnuszku rozbełtać jajka z dodatkiem cukru. Dodać mąkę ziemniaczaną, pszenną i mleko. Dobrze wymieszać i postawić na gazie. Doprowadzić do zagotowania. Cały czas mieszać. Jak masa zgęstnieje zestawić z ognia. Dodać masło i olejek. Wymieszać dokładnie aż masło połączy się z budyniem. Budyń przełożyć do miseczek. Polać syropem wiśniowym i dodać wisienki. Smacznego