Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Pyszne małe pączusie, które przygotujecie w kilka minut. Wystarczy składniki wymieszać w misce, a później już tylko usmażyć. W starym zeszycie z przepisami mam je zapisane, jako "niby pączki". Takie pączusie, świetnie się sprawdzą również na Tłusty Czwartek. Jeśli nie czujecie się dobrze w przygotowaniu tradycyjnych pączków, lub nie macie czasu na ich przygotowanie, to myślę, że te "niby pączki" też będą super.
Smaczne i proste w przygotowaniu kotlety mielone z mięsa wieprzowo - wołowego.
Odsłon: 846
Polecam. To jest dobre.
Odsłon: 5817
Przepis dnia
Lekka warzywna zapiekanka z ziemniakami, cukinią i białym serem. Warto trochę...
Odsłon: 9636
W takim wydaniu kalarepa rozejdzie się w kilka minut. Kalarepa obtoczona jest...
Odsłon: 293
Smaczne i proste w przygotowaniu kotlety mielone z mięsa wieprzowo - wołowego.
Odsłon: 846
Polecam. To jest dobre.
Odsłon: 5817
Przepis dnia
Lekka warzywna zapiekanka z ziemniakami, cukinią i białym serem. Warto trochę...
Odsłon: 9636
W takim wydaniu kalarepa rozejdzie się w kilka minut. Kalarepa obtoczona jest...
Odsłon: 293
Składniki
Mąkę, cukier waniliowy i proszek do pieczenia wsypać do miski. Wymieszać i dodać ocet, jajka i serek. Wszystko razem wymieszać, żeby składniki dobrze się połączyły.
W głębokiej patelni rozgrzać olej. Małą łyżeczkę moczyć w oleju, nabierać porcje ciasta i przy pomocy drugiej łyżeczki wykładać na gorący olej. Smażyć pączusie na rumiano, na niewielkim gazie. Nie należy jednorazowo wykładać za dużo pączków, powinny luźno pływać. Będą się same obracać.
Usmażone pączusie odsączyć z tłuszczu na ręczniku papierowym. Gotowe pączusie posypać cukrem pudrem.