Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Pyszne małe pączusie, które przygotujecie w kilka minut. Wystarczy składniki wymieszać w misce, a później już tylko usmażyć. W starym zeszycie z przepisami mam je zapisane, jako "niby pączki". Takie pączusie, świetnie się sprawdzą również na Tłusty Czwartek. Jeśli nie czujecie się dobrze w przygotowaniu tradycyjnych pączków, lub nie macie czasu na ich przygotowanie, to myślę, że te "niby pączki" też będą super.
Tajski przysmak w wersji małych deserków. Kleisty ryż w kremowym sosie z mlec...
Odsłon: 97
Smaczna kiszona kapusta, z grochem i aromatycznymi grzybami. Polecam jako dod...
Odsłon: 76
Wydaje mi się, że kuchnię resztkową mam opanowaną bardzo dobrze, a w szczegól...
Odsłon: 115
Tajski przysmak w wersji małych deserków. Kleisty ryż w kremowym sosie z mlec...
Odsłon: 97
Smaczna kiszona kapusta, z grochem i aromatycznymi grzybami. Polecam jako dod...
Odsłon: 76
Wydaje mi się, że kuchnię resztkową mam opanowaną bardzo dobrze, a w szczegól...
Odsłon: 115
Składniki
Mąkę, cukier waniliowy i proszek do pieczenia wsypać do miski. Wymieszać i dodać ocet, jajka i serek. Wszystko razem wymieszać, żeby składniki dobrze się połączyły.
W głębokiej patelni rozgrzać olej. Małą łyżeczkę moczyć w oleju, nabierać porcje ciasta i przy pomocy drugiej łyżeczki wykładać na gorący olej. Smażyć pączusie na rumiano, na niewielkim gazie. Nie należy jednorazowo wykładać za dużo pączków, powinny luźno pływać. Będą się same obracać.
Usmażone pączusie odsączyć z tłuszczu na ręczniku papierowym. Gotowe pączusie posypać cukrem pudrem.