Desery Przepis na:
Przepisów i artykułów: 51 Ocena: 943
Dodano: 26.11.2010
Odsłon: 30552
5-6 os. | 15 min | średnie | przystępne |
brzoskwinie odlać z zalewy i drobo pokroić w kosteczkę. Zagotować 4 szklanki mleka z cukrem i cukrem waniliowym. Do pozostalego mleka (1 szkl) dodać budyń w proszku, mąkę, żółtka. wymieszać trzepaczką. Wlać do gotującego się mleka i ugotwać budyń. Do gorącego budyniu dodać cieple masło, dobrze je rozbić. ciasto ukadać warstwami: krakersy ułozyć na blachę,na to połowę gorącego budyniu, na to brzoskwinie, na to drugą połowe budyniu, na koniec ponownie krakesry. Dobrze docisnąć. Wstawić na noc lodówki, posypać cukrempudre. smacznego.
Na skróty
Komentarze do przepisu (7)

maksiu 27 listopada 2010Zgłoś do usunięcia
Dodaje do ulubionych .POZDRAWIAM1 Kto głosował? | Odpowiedz

ina000 27 listopada 2010Zgłoś do usunięcia
do ulubionych :) pozdrawiam1 Kto głosował? | Odpowiedz

ola100 27 listopada 2010Zgłoś do usunięcia
wYGLADA SUPER I SZYBKO DO WYKONANIA1 Kto głosował? | Odpowiedz

wioleta333 27 listopada 2010Zgłoś do usunięcia
oczami by się jadło mniammm ....1 Kto głosował? | Odpowiedz

Marzenna70 26 listopada 2010Zgłoś do usunięcia
robiłam coś podobnego ,ale bez brzoskwiń.To na pewno wypróbuje.Do ulubionych.1 Kto głosował? | Odpowiedz

anetta73 26 listopada 2010Zgłoś do usunięcia
zastepuje brzoskwinie wiorkami kokosowymi i wychodz rafaello,obie wersje rewelacyjne,goraco polecam :)1 Kto głosował? | Odpowiedz

irma 26 listopada 2010Zgłoś do usunięcia
Fajna, słodziutka niespodzianka.1 Kto głosował? | Odpowiedz