Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
jabełcznik. prosty i lekki. może nie do końca fit, ale light Emotikon smile beztłuszczowy i cukro-alternatywny.
Polecam wypróbowanie tego przepisu jeszcze przed Świętami. To jest ulubiony...
Odsłon: 1930
Sernik zawsze dobry. Polecam.
Odsłon: 1627
Takie mięso jest soczyste i bardzo smaczne. Domowa wędlina najlepsza.
Odsłon: 2582
Polecam wypróbowanie tego przepisu jeszcze przed Świętami. To jest ulubiony...
Odsłon: 1930
Sernik zawsze dobry. Polecam.
Odsłon: 1627
Takie mięso jest soczyste i bardzo smaczne. Domowa wędlina najlepsza.
Odsłon: 2582
Składniki
Piekarnik rozgrzewam do 175 stopni Celsjusza. Jabłka obieram, zjadam gniazda nasienne i kroję w kostkę. Mieszam z octem i ekstraktem. Odstawiam. Jaja łączę z solą i erytrolem. Ubijam w mikserze do uzyskania puszystej masy. Dodaję mleko /temperatura pokojowa/ i miksuję do połączenia. Mąkę przesiewam z proszkiem i sodą. Dodaję stopniowo do masy i miksuję do połączenia. Tortownicę wykładam papierem do pieczenia. Wysypuję jabłka i zalewam ciastem. Piekę około 30 minut. Powinnam studzić, ale się nie udało – jedliśmy jeszcze ciepłe.