Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
jabełcznik. prosty i lekki. może nie do końca fit, ale light Emotikon smile beztłuszczowy i cukro-alternatywny.
Lekkie ciasto z kiwi bez pieczenia to idealna propozycja na letnie, upalne dn...
Odsłon: 35383
Chrupiące mięsko w wyjątkowym piwnym sosie. Z dodatkiem ziemniaków i ogórka k...
Odsłon: 363
Pyszne, puszyste ciasto marchewkowe z nutą czekolady. * Jeśli wolisz klasyc...
Odsłon: 100
Nie ma Święt Bożego Narodzenia bez piernika. Bardzo ważny jest miód dodawany...
Odsłon: 356
Dzisiaj przychodzę do Was z przepisem na pyszne ciasto, które ozdobi niejedną...
Odsłon: 9161
Lekkie ciasto z kiwi bez pieczenia to idealna propozycja na letnie, upalne dn...
Odsłon: 35383
Chrupiące mięsko w wyjątkowym piwnym sosie. Z dodatkiem ziemniaków i ogórka k...
Odsłon: 363
Pyszne, puszyste ciasto marchewkowe z nutą czekolady. * Jeśli wolisz klasyc...
Odsłon: 100
Nie ma Święt Bożego Narodzenia bez piernika. Bardzo ważny jest miód dodawany...
Odsłon: 356
Dzisiaj przychodzę do Was z przepisem na pyszne ciasto, które ozdobi niejedną...
Odsłon: 9161
Składniki
Piekarnik rozgrzewam do 175 stopni Celsjusza. Jabłka obieram, zjadam gniazda nasienne i kroję w kostkę. Mieszam z octem i ekstraktem. Odstawiam. Jaja łączę z solą i erytrolem. Ubijam w mikserze do uzyskania puszystej masy. Dodaję mleko /temperatura pokojowa/ i miksuję do połączenia. Mąkę przesiewam z proszkiem i sodą. Dodaję stopniowo do masy i miksuję do połączenia. Tortownicę wykładam papierem do pieczenia. Wysypuję jabłka i zalewam ciastem. Piekę około 30 minut. Powinnam studzić, ale się nie udało – jedliśmy jeszcze ciepłe.