Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Number Cake podbija serca wszystkich łasuchów, w każdym zakątku świata.
Bardzo smaczna sałatka z tuńczyka z rzodkiewką. Prosta, smaczna i szybka w wy...
Odsłon: 4359
Dzisiejszy deser to rolada biszkoptowa wypełniona lodami waniliowymi z dodatk...
Odsłon: 79
Szaszłyki z szynki wieprzowej, bananów oraz brzoskwiń z dodatkiem aromatyczne...
Odsłon: 58
Przepis na pyszną i aromatyczną zapiekankę z makaronem, szparagami i kurczaki...
Odsłon: 99
Polecamy tort truflowy doskonały na wszelkiego rodzaju uroczystości. Tort jes...
Odsłon: 418
Bardzo smaczna sałatka z tuńczyka z rzodkiewką. Prosta, smaczna i szybka w wy...
Odsłon: 4359
Dzisiejszy deser to rolada biszkoptowa wypełniona lodami waniliowymi z dodatk...
Odsłon: 79
Szaszłyki z szynki wieprzowej, bananów oraz brzoskwiń z dodatkiem aromatyczne...
Odsłon: 58
Przepis na pyszną i aromatyczną zapiekankę z makaronem, szparagami i kurczaki...
Odsłon: 99
Polecamy tort truflowy doskonały na wszelkiego rodzaju uroczystości. Tort jes...
Odsłon: 418
Składniki
Ciasto Wszystkie składniki ciasta zagniatamy na gładkie ciasto, i najlepiej schłodzić w lodówce godzinę. – Nie jest to konieczne, ale po schłodzeniu cyfry bez problemu można wyciąć. Piekarnik nagrzewamy do 180 stopni. Schłodzone ciasto rozwałkowujemy i ciasto najlepiej po wałkowaniu przełożyć na blachę wyłożoną papierem dopieczenia w której piec będziemy cyfry i dopiero w blaszce przykładamy do niego szablon cyfry i wycinamy za pomocą ostrego noża. (każdą cyfrę wycinamy dwukrotnie) Pieczemy 13-15 minut, w zależności od piekarnika i odstawiamy do wystudzenia.
Masa Schłodzoną śmietankę ubijamy na sztywno z cukrem pudrem oraz fixem. Bitą śmietanę przekładamy do szprycy z okrągłą końcówką. Dekorujemy pierwszą cyfrę, którą przykrywamy drugim kawałkiem ciasta na który również wyciskamy krem. Wierzch ciasta możemy ozdobić dowolnymi dodatkami. Użyłam ciasteczek które piekłam z tego samego ciasta cyfry a także zabarwiłam nieco śmietany sokiem malinowym, do dekoracji posłużyły mi również listki mięty, dekoracja zależy od naszych upodobań – „Ogranicza nas tylko nasza wyobraźnia” Torcik najlepiej podać na drugi dzień po przygotowaniu, gdy przynajmniej noc spędzi w lodówce. Smacznego :)