Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Muffinki są odchudzone, ale powiem szczerze, że do diety proteinowej się nie nadają ze względu na dodatek czekolady. Jednak to zawsze miła, nieco lżejsza odmiana. Przepis na krem znalazłam w internecie na jednej z wielu stron z przepisami do diety białkowej.
Przepyszna sałatka nie tylko na święta z makaronem ryżowym nitki, kurczakiem,...
Odsłon: 325
Śledź w oleju z cebulką i żurawiną suszoną. Do tego ziemniaki w mundurkach. W...
Odsłon: 38
Przepyszna sałatka nie tylko na święta z makaronem ryżowym nitki, kurczakiem,...
Odsłon: 325
Śledź w oleju z cebulką i żurawiną suszoną. Do tego ziemniaki w mundurkach. W...
Odsłon: 38
Składniki
Całe jajka miksujemy ze słodzikiem w proszku, aż lekko zgęstnieją. W garnuszku topimy czekoladę dla diabetyków i odstawiamy żeby lekko ostygła. Do jajek dodajemy proszek do pieczenia, otręby i mąkę kukurydzianą. Wlewamy roztopioną czekoladę i wszystko mieszamy. Rozgrzewamy piekarnik do 180 stopni. Papilotki wypełniamy masą do 3/4 wysokości, pieczemy do suchego patyka. Wychodzi 12 sztuk.
Krem: W garnuszku przy pomocy rózgi bełtamy żółtko z mlekiem 0,5%. Dodajemy mleko w proszku, kakao i płynny słodzik. Wszystko energicznie mieszamy na małym ogniu, aż całość zgęstnieje i nie będzie grudek. Ściągamy garnek z ognia i dodajemy aromat orzechowy. Masą wypełniamy szprycę i dekorujemy ostudzone muffinki.