Do góry

Desery Przepis na:

Omlet cesarski kaiserchmarrn

Omlet cesarski kaiserchmarrn

Autor:

Przepisów i artykułów: 91 Ocena: 462

Dodano:

Odsłon: 1416

Śniadanie na słodko lub pyszny podwieczorek. Bardzo prosty w przygotowaniu omlet, który wygada apetycznie, nawet jeśli pójdzie coś nie tak przy obracaniu na patelni, bo sekret tkwi w tym ze musi on być "porozrywany" Więcej moich przepisów oraz filmików krok po kroku znajdziesz na Instagramie oraz na kanale YouTube. Serdecznie zapraszam!

Składniki

  • SKŁADNIKI:
  • 2 białka
  • szczypta soli
  • 2 żółtka
  • 3 łyżki mąki
  • 4 łyżki mleka
  • 2 łyżeczki cukru pudru
  • masło do posmarowania patelni
1-2 os. 15 min łatwe tanie
Reklama
Reklama
Omlet cesarski kaiserchmarrn

Przygotowanie

  1. Białka ubić ze szczyptą soli na puszystą sztywną pianę.
    Wszystkie pozostałe składniki umieść w naczyniu i wymieszaj za pomocą rózgi na jednolitą masę. Dodaj wcześniej ubitą pianę i delikatnie wymieszaj do połączenia.
    Na patelni rozgrzej masło smarując nim również boki. Wlej przygotowaną masę i smaż pod przykryciem na minimalnym ogniu około 5minut. Po tym czasie delikatnie obróć omlet na drugą stronę. Porozrywaj go widelcem na małe części i smaż jeszcze chwilę, aż zetnie się białko. Usmażony omlet przełóż na talerz, posyp cukrem pudrem i udekoruj ulubionymi owocami.
    Smacznego!

Twoje notatki do przepisu

Wideo do przepisu:

Komentarze do przepisu (8)

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń