Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Bardzo szybkie w przygotowaniu oponki serowe. Najlepiej smakują zaraz po usmażeniu posypane cukrem pudrem.
Proste, aromatyczne muffiny... robię je wtedy, gdy mam wielką ochotę na to, ż...
Odsłon: 44687
Oto mistrzowski przepis na ciasto na pierogi według Magdy Gessler. Zachwyca z...
Odsłon: 182161
W tym roku mirabelki są wyjątkowo słodkie, pewnie za sprawą pięknego, słonecz...
Odsłon: 290
Proste, aromatyczne muffiny... robię je wtedy, gdy mam wielką ochotę na to, ż...
Odsłon: 44687
Oto mistrzowski przepis na ciasto na pierogi według Magdy Gessler. Zachwyca z...
Odsłon: 182161
W tym roku mirabelki są wyjątkowo słodkie, pewnie za sprawą pięknego, słonecz...
Odsłon: 290
Składniki
Wszystkie podane składniki zagniatamy na jednolite ciasto. Możemy pomóc sobie malakserem z nożami do siekania a następnie chwilę zagnieść ciasto rękoma. Jeśli będzie zbyt wilgotne możemy podsypać odrobiną mąki. Gotowe ciasto wałkujemy na grubość ok. 0,5 cm. Szklanką wykrawamy kółka a w każdym kółku kieliszkiem wykrawamy środek. Żeby ani szklanka ani kieliszek nie przyklejały się do ciasta, co jakiś czas oprószamy brzegi mąką. Tak przygotowane oponki smażymy na rozgrzanym oleju z obu stron na rumiano. Jeszcze ciepłe posypujemy cukrem pudrem. Smacznego :)