Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Prosty i szybki przepis,po prostu pyszne:)
Sernik zawsze dobry. Polecam.
Odsłon: 1138
Polecam wypróbowanie tego przepisu jeszcze przed Świętami. To jest ulubiony...
Odsłon: 1149
Proponuję dziś przepis mojej cioci Basi na pyszne ciasto biszkoptowe przełożo...
Odsłon: 13192
Sernik zawsze dobry. Polecam.
Odsłon: 1138
Polecam wypróbowanie tego przepisu jeszcze przed Świętami. To jest ulubiony...
Odsłon: 1149
Proponuję dziś przepis mojej cioci Basi na pyszne ciasto biszkoptowe przełożo...
Odsłon: 13192
Składniki
Przesianą mąkę wsypać na stolnicę,dodać przepuszczony przez praskę ser,wbić żółtka,dodać cukier,śmietanę,sodę i ocet.Zagnieść ciasto.Oprószyć delikatnie mąką,odłożyć na bok.
Urywać ciasto po kawałku,wałkować na grubość 1-1,5 cm,wykrawać szklanką kółka,zrobić w środku dziurkę np.nakrętką od butelki.
Najlepiej wyrobić wszystkie oponki i układać je na oprószonej mąką desce.Rozgrzać dobrze tłuszcz i smażyć na złoty kolor.Oprószyć cukrem pudrem.