Do góry

Desery Przepis na:

Orkiszowe pierniczki

Orkiszowe pierniczki

Autor:

Przepisów i artykułów: 620 Ocena: 11299

Dodano:

Odsłon: 437

Doskonałe do zjedzenia i jako ozdoba choinki. Pierniczki z mąki orkiszowej i cukru kokosowego. Polecam.

Składniki

  • mąka orkiszowa 400 g
  • cukier kokosowy 55 g
  • cukier biały 40 g
  • olej kokosowy ( lub smalec ) 100 g
  • przyprawa do piernika 1,5 łyżki
  • kakao 2 łyżki
  • proszek do pieczenia 1 łyżeczka
  • miód 100 g
  • 2 jajka
5-6 os. 30 min łatwe przystępne
Reklama
Reklama

Przygotowanie

  1. Miód i olej ( lub smalec ) powinny mieć płynną konsystencję.
    W misce wymieszaj suche składniki.
    Jajka roztrzep z miodem i olejem.
    Połącz suche składniki z mokrymi.
    Wyrób ciasto i delikatnie podsypując mąką rozwałkuj na grubość około 0,5 cm.
    Wytnij dowolne wzory.
    Piecz w temperaturze 180 C ok. 10 minut.

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (2)

Dodaj komentarz

Wypełnienie pól oznaczonych * jest obowiązkowe

zdjecie uzytkownika

Nevermore 09 grudnia 2019 Mam kubek ciepłego cappuccino i czegoś mi brakuje ;) To chyba, o te pierniki chodzi hihi, pychotki :)

1 Kto głosował? | Odpowiedz

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń