Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Bardzo proste i szybkie w wykonaniu. Ciastka które zawsze pieczemy na Boże Narodzenie. Orzechy, cukier waniliowy zapach roznosi się po całym domu. Delikatne i lekko chrupiące najlepsze z dużą ilością cukru pudru i wanilii. Zapach świąt :)
Dzisiaj inna odsłona krewetki królewskiej. Bardzo polecam z racji smaku oraz...
Odsłon: 261
Zupa wyrazista w smaku. Dobrze smakuje z kaszą gryczaną.
Odsłon: 573
Dla wielbicieli czekolady i nie tylko. Domowe najlepsze.
Odsłon: 1236
Domowe bułki z pękającą skórką to najlepsze i najtańsze pieczywo Takie przygo...
Odsłon: 1360
Dzisiaj inna odsłona krewetki królewskiej. Bardzo polecam z racji smaku oraz...
Odsłon: 261
Zupa wyrazista w smaku. Dobrze smakuje z kaszą gryczaną.
Odsłon: 573
Dla wielbicieli czekolady i nie tylko. Domowe najlepsze.
Odsłon: 1236
Domowe bułki z pękającą skórką to najlepsze i najtańsze pieczywo Takie przygo...
Odsłon: 1360
Składniki
Wychodzi ok. 30 ciasteczek. Orzechy lekko rozdrobnić w robocie. Zimne masło pokroić w kostkę. Do orzechów dodać resztę składników i zmiksować na gładką masę. Ciasto zawinąć w folię i schłodzić minimum 60 minut. Potem blat roboczy podsypać lekko mąką. Odrywać większe kawałki ciasta i rolować wałek jak na kopytka. Odkrawać kawałki i każdy delikatnie zrolować, potem zwinąć w podkówkę. Ciastka układać na blasze z papierem do pieczenia. Blaszki z ciastkami przed pieczeniem trzymać w lodówce.
Piec w 175 C ok. 17-20 minut. Mnie tym razem wyszły 32 ciasteczka. Po upieczeniu posypać cukrem pudrem wymieszanym z cukrem waniliowym.