Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Pyszne, słodkie ciasto z ogromną ilością orzechów włoskich i masą budyniową.
Ciasto Biała Góra to wielowarstwowy deser z lekkiego biszkoptu, chrupiącej be...
Odsłon: 115255
kto lubi grzybową musi tą zupę zrobić. Jest szybka i prosta do zrobienia zupa...
Odsłon: 7850
Przepis pochodzi z niesamowitej książki kucharskiej, napisanej przez śp. Hann...
Odsłon: 2960
Prosta sałatka z makaronu orzo, ananasa, selera naciowego, jajek, szynki, ogó...
Odsłon: 1312
Jest pyszna. Polecam na świąteczny obiad, na spotkanie rodzinne.
Odsłon: 1211
Ciasto Biała Góra to wielowarstwowy deser z lekkiego biszkoptu, chrupiącej be...
Odsłon: 115255
kto lubi grzybową musi tą zupę zrobić. Jest szybka i prosta do zrobienia zupa...
Odsłon: 7850
Przepis pochodzi z niesamowitej książki kucharskiej, napisanej przez śp. Hann...
Odsłon: 2960
Prosta sałatka z makaronu orzo, ananasa, selera naciowego, jajek, szynki, ogó...
Odsłon: 1312
Jest pyszna. Polecam na świąteczny obiad, na spotkanie rodzinne.
Odsłon: 1211
Składniki
Ciasto: Z podanych składników zagnieść ciasto i podzielić na 3 części rozwałkować na wielkość blachy (25x30). Piec oddzielnie w nagrzanym piekarniku do 180 stopni przez 12-15 minut.
Krem: Mleko zagotować z cukrem pudrem i cukrem waniliowym. Wsypać kaszę i gotować około 3-4 minut mieszając. Kaszę wystudzić i zmiksować z miękkim masłem lub margaryną i żółtkiem. Na koniec dodać sok z cytryny. Kremem przełożyć ciasta.
Polewa orzechowa: Orzechy posiekać, lekko uprażyć na suchej patelni. Margarynę ,miód, cukier rozpuścić, dodać orzechy i gotować na wolnym ogniu 8 minut. Na wierz ciast wyłożyć gorącą polewę orzechową.
Schłodzić. Ciasto, najlepiej smakuj następnego dnia.