Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Pyszne, słodkie ciasto z ogromną ilością orzechów włoskich i masą budyniową.
Prosty i szybki w wykonaniu fit deser z chia z dowolnymi owocami to moja prop...
Odsłon: 1210
Puszysty sernik z dodatkiem mleka w proszku rozpływa się w ustach. Cieszy się...
Odsłon: 457747
Tradycyjny polski śledź w śmietanie. Do niego ziemniaki w mundurkach. Danie c...
Odsłon: 1462
Śledź w oleju z cebulką i ziemniaki w mundurkach-w naszym domu danie obowiązk...
Odsłon: 2279
Robienie pierników na Święta to cudowna zabawa. Dużo radości sprawia zrobien...
Odsłon: 585
Prosty i szybki w wykonaniu fit deser z chia z dowolnymi owocami to moja prop...
Odsłon: 1210
Puszysty sernik z dodatkiem mleka w proszku rozpływa się w ustach. Cieszy się...
Odsłon: 457747
Tradycyjny polski śledź w śmietanie. Do niego ziemniaki w mundurkach. Danie c...
Odsłon: 1462
Śledź w oleju z cebulką i ziemniaki w mundurkach-w naszym domu danie obowiązk...
Odsłon: 2279
Robienie pierników na Święta to cudowna zabawa. Dużo radości sprawia zrobien...
Odsłon: 585
Składniki
Ciasto: Z podanych składników zagnieść ciasto i podzielić na 3 części rozwałkować na wielkość blachy (25x30). Piec oddzielnie w nagrzanym piekarniku do 180 stopni przez 12-15 minut.
Krem: Mleko zagotować z cukrem pudrem i cukrem waniliowym. Wsypać kaszę i gotować około 3-4 minut mieszając. Kaszę wystudzić i zmiksować z miękkim masłem lub margaryną i żółtkiem. Na koniec dodać sok z cytryny. Kremem przełożyć ciasta.
Polewa orzechowa: Orzechy posiekać, lekko uprażyć na suchej patelni. Margarynę ,miód, cukier rozpuścić, dodać orzechy i gotować na wolnym ogniu 8 minut. Na wierz ciast wyłożyć gorącą polewę orzechową.
Schłodzić. Ciasto, najlepiej smakuj następnego dnia.