Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
orzechowiec bez pieczenia
Pyszna, rozgrzewająca zupa na mleku kokosowym z pastą tom yum. Zupa jest bard...
Odsłon: 336
Ciasto gruszkowe, zwane też u nas babką gruszkową, to przepis, który powinni...
Odsłon: 15109
Wrzesień pachnie ciastem drożdżowym ze śliwkami.
Odsłon: 3064
Pyszna, rozgrzewająca zupa na mleku kokosowym z pastą tom yum. Zupa jest bard...
Odsłon: 336
Ciasto gruszkowe, zwane też u nas babką gruszkową, to przepis, który powinni...
Odsłon: 15109
Wrzesień pachnie ciastem drożdżowym ze śliwkami.
Odsłon: 3064
Składniki
W szklance mleka rozmieszać budynie.
W garnku zagotowujemy 3 szklanki mleka i 8 łyżek cukru.. Zmniejszam moc palnika, dodaje rozmieszany budyń i cały czas mieszając gotuje kilka minut, aż budyń zgęstnieje. Odstawiam do przestudzenia.
Masło w temperaturze pokojowej miksujemy i dodajemy po łyżce przestudzonego badaniu cały czas miksując. Miksujemy do czasu połączenia całego budyniu z masłem.
Blaszkę wyłożyć papierem do pieczenia. Ułożyć pierwszą warstwę jasnych herbatników. Wyłożyć połowę kremy budyniowego. Ułożyć ciemne herbatniki i pozostały krem budyniowy
Na koniec układamy jasne herbatniki, masę kajmakową oraz układamy orzeszki. Wkładamy do schłodzenia do lodówki. Smacznego!