Do góry

Desery Przepis na:

Orzechowo kokosowe ciasto z kaszą bez pieczenia

Orzechowo kokosowe ciasto z kaszą bez pieczenia

Autor:

Przepisów i artykułów: 237 Ocena: 1562

Dodano:

Odsłon: 8048

Niezwykle sycący deser z kaszy jaglanej z mnóstwem zdrowych składników.

Składniki

  • spód
  • szklanka daktyli (namoczonych wcześniej)
  • 3/4 szklanki płatków jaglanych
  • 1 łyżka oleju
  • łyżeczka kakao
  • masa
  • szklanka kaszy jaglanej
  • 3 szklanki mleka
  • 100 g wiórków kokosowych
  • 2 łyżki masła orzechowego
  • garść posiekanych orzechów
  • 1,5 łyżki kakao
  • mały banan
  • 1 łyżka oleju
  • dosłodzić wedle uznania
  • polewa
  • 100 g czekolady gorzkiej
> 6 os. 30 min łatwe tanie
Reklama
Reklama

Przygotowanie

  1. Składniki na spód blendujemy do połączenia i wykładamy spód formy (24). Wsadzamy do zamrażarki.

  2. Kaszę jaglaną płuczemy wrzątkiem. Gotujemy 2 szklanki mleka i wsypujemy kaszę. Pod koniec, gdy kasza wchłonie cały płyn, dolewamy resztę mleka, wiórki kokosowe, kakao, masło orzechowe i dosładzamy. Gotujemy jeszcze parę minut co chwilę mieszając.

  3. Przestudzoną masę blendujemy z resztą składników i przekładamy na spód. Na koniec czekoladę rozpuszczamy w kąpieli wodnej i polewamy ciasto dekorując wedle uznania. Wkładamy do lodówki na parę godzin.

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (0)

Dodaj komentarz

Wypełnienie pól oznaczonych * jest obowiązkowe
Bądź pierwszy. Napisz coś miłego!

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń