Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Smaczny deser dla każdego, kto lubi sobie pogryźć ;)
Galareta wieprzowa z nóżek i golonek to specjalność kuchni tradycyjnej. W róż...
Odsłon: 87
Sznycle krakowskie to ciekawa odmiana klasycznych mielonych, z dodatkiem mięs...
Odsłon: 2467
Polecam.
Odsłon: 120
Galareta wieprzowa z nóżek i golonek to specjalność kuchni tradycyjnej. W róż...
Odsłon: 87
Sznycle krakowskie to ciekawa odmiana klasycznych mielonych, z dodatkiem mięs...
Odsłon: 2467
Polecam.
Odsłon: 120
Składniki
Wodę zagotować z cukrem, dodać pokrojone drobno orzechy i ogrzewać przez kilka minut, ostudzić.
Czekoladę rozpuścić w kąpieli wodnej. Śmietankę ubić z cukrem pudrem, dodać serek mascarpone i całość zmiksować. Na koniec przełożyć ostudzoną czekoladę i całość ze sobą połączyć.
Do kieliszków/pucharków układać : warstwę masy serowej, orzechy i ponownie warstwę serową. Na wierzchu ułożyć owoce granatu.