Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Smaczny deser dla każdego, kto lubi sobie pogryźć ;)
Przepis dnia
Trudno powiedzieć, które pierogi lepsze, te z kiszoną kapustą, czy te ze słod...
Odsłon: 4178
Polecam. Ryby są zdrowe i warto je jeść nie tylko raz w tygodniu.
Odsłon: 11461
Taki miodownik uwielbiają wszyscy, pachnący goździkami i cynamonem. W odświęt...
Odsłon: 6552
Święta Bożego Narodzenia to czas pierniczków, pierników i innych smakołyków....
Odsłon: 5500
Po prostu pyszne. Doskonale pasują na wigilijny stół. Dodatki to szprotki, gr...
Odsłon: 13588
Śledzie po białostocku to danie bazujące na składnikach wykorzystywanych pows...
Odsłon: 5378
Przepis dnia
Trudno powiedzieć, które pierogi lepsze, te z kiszoną kapustą, czy te ze słod...
Odsłon: 4178
Polecam. Ryby są zdrowe i warto je jeść nie tylko raz w tygodniu.
Odsłon: 11461
Taki miodownik uwielbiają wszyscy, pachnący goździkami i cynamonem. W odświęt...
Odsłon: 6552
Święta Bożego Narodzenia to czas pierniczków, pierników i innych smakołyków....
Odsłon: 5500
Po prostu pyszne. Doskonale pasują na wigilijny stół. Dodatki to szprotki, gr...
Odsłon: 13588
Śledzie po białostocku to danie bazujące na składnikach wykorzystywanych pows...
Odsłon: 5378
Składniki
Wodę zagotować z cukrem, dodać pokrojone drobno orzechy i ogrzewać przez kilka minut, ostudzić.
Czekoladę rozpuścić w kąpieli wodnej. Śmietankę ubić z cukrem pudrem, dodać serek mascarpone i całość zmiksować. Na koniec przełożyć ostudzoną czekoladę i całość ze sobą połączyć.
Do kieliszków/pucharków układać : warstwę masy serowej, orzechy i ponownie warstwę serową. Na wierzchu ułożyć owoce granatu.