Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Po prostu pyyyyyyszny! :-)
My Polacy lubimy zapiekanki na bułce paryskiej. Dzisiejsza moja propozycja na...
Odsłon: 1092
Polędwica należy do tej partii wieprzowiny, którą trudno jest zrobić na soczy...
Odsłon: 771
Ta sałatka jest bardzo dobrą propozycją dla osób, które są na diecie oraz cho...
Odsłon: 1202
Taki obiad często robiła babcia. Uwielbiam to połączenie domowego makaronu, k...
Odsłon: 269
My Polacy lubimy zapiekanki na bułce paryskiej. Dzisiejsza moja propozycja na...
Odsłon: 1092
Polędwica należy do tej partii wieprzowiny, którą trudno jest zrobić na soczy...
Odsłon: 771
Ta sałatka jest bardzo dobrą propozycją dla osób, które są na diecie oraz cho...
Odsłon: 1202
Taki obiad często robiła babcia. Uwielbiam to połączenie domowego makaronu, k...
Odsłon: 269
Składniki
Masło/margarynę, żółtka, cukier puder, cukier waniliowy utrzeć na gładką masę.
Następnie dodać grysik, orzechy, śmietanę oraz sypki budyń.
Zmielony ser dodać do masy – wymieszać
Białka ubić, dodać cukier – ubijać tak długo aż piana zrobi się świecąca – dodać do masy serowej – delikatnie wymieszać.
Gotową masę serową przełożyć do formy wyłożonej papierem do pieczenia, wysmarowanej tłuszczem i wysypanej bułką tartą.
Rozgrzać piekarnik do 180-200Ä�ż�C. Piec około 1 godz.
Wystudzić ciasto.
POLEWA: 2 czekolady i 0,5 margaryny roztopić w gorącej kąpieli wodnej – polać ciasto.
Ciasto należy przechowywać w lodówce ponieważ schłodzone smakuje najlepiej.
SMACZNEGO!!!