Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Po prostu pyyyyyyszny! :-)
W kaparach oprócz smaku najważniejsza jest konsystencja pąku kwiatowego. Smak...
Odsłon: 217
Faszerowane udka z kapustą i pieczarkami to wyjątkowe danie, które zachwyca z...
Odsłon: 763
Delikatna kapusta w panierce na chrupko.
Odsłon: 1808
Smaczna i delikatna zupa
Odsłon: 160
Czasami przychodzi pora na i takie smaki.
Odsłon: 235
Polecam.
Odsłon: 283
W kaparach oprócz smaku najważniejsza jest konsystencja pąku kwiatowego. Smak...
Odsłon: 217
Faszerowane udka z kapustą i pieczarkami to wyjątkowe danie, które zachwyca z...
Odsłon: 763
Delikatna kapusta w panierce na chrupko.
Odsłon: 1808
Smaczna i delikatna zupa
Odsłon: 160
Czasami przychodzi pora na i takie smaki.
Odsłon: 235
Polecam.
Odsłon: 283
Składniki
Masło/margarynę, żółtka, cukier puder, cukier waniliowy utrzeć na gładką masę.
Następnie dodać grysik, orzechy, śmietanę oraz sypki budyń.
Zmielony ser dodać do masy – wymieszać
Białka ubić, dodać cukier – ubijać tak długo aż piana zrobi się świecąca – dodać do masy serowej – delikatnie wymieszać.
Gotową masę serową przełożyć do formy wyłożonej papierem do pieczenia, wysmarowanej tłuszczem i wysypanej bułką tartą.
Rozgrzać piekarnik do 180-200Ä�ż�C. Piec około 1 godz.
Wystudzić ciasto.
POLEWA: 2 czekolady i 0,5 margaryny roztopić w gorącej kąpieli wodnej – polać ciasto.
Ciasto należy przechowywać w lodówce ponieważ schłodzone smakuje najlepiej.
SMACZNEGO!!!