Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Po prostu pyyyyyyszny! :-)
Polecam. Zaskakujący dodatek do farszu, ale zapewniam, że genialny. Nie ukr...
Odsłon: 1126
W czasie wakacji obowiązkowo muszą być pierogi z jagodami.
Odsłon: 397
Łatwa w przygotowaniu, bardzo smakowita.
Odsłon: 3298
Krokiety z mięsem z rosołu to doskonały pomysł na obiad. Mięso niezbyt smaczn...
Odsłon: 816
Polecam. Zaskakujący dodatek do farszu, ale zapewniam, że genialny. Nie ukr...
Odsłon: 1126
W czasie wakacji obowiązkowo muszą być pierogi z jagodami.
Odsłon: 397
Łatwa w przygotowaniu, bardzo smakowita.
Odsłon: 3298
Krokiety z mięsem z rosołu to doskonały pomysł na obiad. Mięso niezbyt smaczn...
Odsłon: 816
Składniki
Masło/margarynę, żółtka, cukier puder, cukier waniliowy utrzeć na gładką masę.
Następnie dodać grysik, orzechy, śmietanę oraz sypki budyń.
Zmielony ser dodać do masy – wymieszać
Białka ubić, dodać cukier – ubijać tak długo aż piana zrobi się świecąca – dodać do masy serowej – delikatnie wymieszać.
Gotową masę serową przełożyć do formy wyłożonej papierem do pieczenia, wysmarowanej tłuszczem i wysypanej bułką tartą.
Rozgrzać piekarnik do 180-200Ä�ż�C. Piec około 1 godz.
Wystudzić ciasto.
POLEWA: 2 czekolady i 0,5 margaryny roztopić w gorącej kąpieli wodnej – polać ciasto.
Ciasto należy przechowywać w lodówce ponieważ schłodzone smakuje najlepiej.
SMACZNEGO!!!