Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Od zawsze chciałam je upiec ale wciąż nie miałam foremki. W końcu zamówiłam i zaczęłam poszukiwać przepisu w internecie. Skorzystałam z przepisu zamieszczonego przez Dekoratorkę. Obejrzałam też jej filmik instruktażowy i ...mam. Od siebie dodałam tylko do masy 1 łyżkę ciemnego kakao i 3 łyżki koniaku.
Gorąca i pachnąca zapiekanka makaronowa z dodatkiem brokułów i migdałów smaku...
Odsłon: 57
Bardzo łatwe danie. Tylko trzy składniki, a pychoty cały talerz.
Odsłon: 9308
szybkie spaghetti w trochę innym wydaniu :)
Odsłon: 973
Zaserwowałam mojej rodzince królika w sosie śmietankowo - pieczarkowym. Mięso...
Odsłon: 1132
Gorąca i pachnąca zapiekanka makaronowa z dodatkiem brokułów i migdałów smaku...
Odsłon: 57
Bardzo łatwe danie. Tylko trzy składniki, a pychoty cały talerz.
Odsłon: 9308
szybkie spaghetti w trochę innym wydaniu :)
Odsłon: 973
Zaserwowałam mojej rodzince królika w sosie śmietankowo - pieczarkowym. Mięso...
Odsłon: 1132
Składniki
Mąkę przesiać z proszkiem do miski. Dodać żółtka, masło lub margarynę, proszek, śmietanę i cukier puder. Wyrobić miękkie, elastyczne ciasto Uformować cienki, długi wałek i kroić na małe kawałeczki. Z każdego kawałka uformować kulkę wielkości dużego orzecha laskowego. Wkładać do foremki. Piec 2-3 minuty. Jeżeli mamy foremkę elektryczną- sama się wyłączy.
Do garnka wlać mleko, dodać cukry. Zagotować. Zestawić z ognia, wsypać 2 szklanki zmielonych orzechów. Dokładnie wymieszać. Odstawić do ostygnięcia. Do misy miksera włożyć miękkie masło i ucierając dodawać po łyżce masy orzechowej. Na końcu wlać koniak. Nadziewać połówki skorupek i sklejać w całość.