Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Orzeszki z kremem kokosowym
Polecam. My bardzo lubimy.
Odsłon: 1060
Czerwona papryka nadziewana mięsem mielonym, ryżem i warzywami duszonymi w so...
Odsłon: 4708
Smażona ryba w warzywach i sosie pomidorowym. Można ją przygotować kilka dni...
Odsłon: 1359
Polecam. My bardzo lubimy.
Odsłon: 1060
Czerwona papryka nadziewana mięsem mielonym, ryżem i warzywami duszonymi w so...
Odsłon: 4708
Smażona ryba w warzywach i sosie pomidorowym. Można ją przygotować kilka dni...
Odsłon: 1359
Składniki
Zagniatamy ciasto z podanych wyżej składników. Formujemy małe kuleczki i pieczemy w opiekaczu przez kilka minut, aż ładnie się zarumienią. Do garnka wlewamy mleczko kokosowe, wsypujemy wiórki kokosowe i gotujemy na wolnym ogniu przez 20 minut mieszając od kilka minut. Po upływie podanego czasu odstawimy na 10 minut do lekkiego przestudzenia. Partiami dodajemy mleko w proszku i po każdy dodaniu energicznie mieszamy. Dodajemy cukier puder oraz pokruszone płatki migdałów. Mieszamy do połączenia się składników. Przygotowaną masą wypełniamy łupinki i sklejamy ze sobą lekko dociskając. (Masę nakładam małą łyżeczką) Smacznego!