Desery Przepis na:
Przepisów i artykułów: 277 Ocena: 13904
Dodano: 12.10.2019
Odsłon: 11756
5-6 os. | 60 min | łatwe | tanie |
Zagniatamy ciasto z podanych wyżej składników. Formujemy małe kuleczki i pieczemy w opiekaczu przez kilka minut, aż ładnie się zarumienią.
Do garnka wlewamy mleczko kokosowe, wsypujemy wiórki kokosowe i gotujemy na wolnym ogniu przez 20 minut mieszając od kilka minut. Po upływie podanego czasu odstawimy na 10 minut do lekkiego przestudzenia. Partiami dodajemy mleko w proszku i po każdy dodaniu energicznie mieszamy. Dodajemy cukier puder oraz pokruszone płatki migdałów. Mieszamy do połączenia się składników.
Przygotowaną masą wypełniamy łupinki i sklejamy ze sobą lekko dociskając. (Masę nakładam małą łyżeczką) Smacznego!
Na skróty
Komentarze do przepisu (6)

dociekliwy 03 listopada 2019Zgłoś do usunięcia
co to za przepis .Z ciasta pieczemy kuleczki,które,cudownym trafem zamieniają się na łupinki.Nie wspomnę już o zdjęciu,które przedstawia nie to w przepisie.Żenada Odpowiedzi: 1 ▼7 Kto głosował? | Odpowiedz

kuchmariola63 03 listopada 2019Zgłoś do usunięcia
Super :)0 Kto głosował? | Odpowiedz

KulinarnaChwila 15 października 2019Zgłoś do usunięcia
Pyszotka :)1 Kto głosował? | Odpowiedz

SlodkoSlodka83 13 października 2019Zgłoś do usunięcia
Muszę kiedyś zrobić z takim kremem,zapisuje :-)2 Kto głosował? | Odpowiedz

grazka950 13 października 2019Zgłoś do usunięcia
idealne :))) takie w zasięgu ręki,a skosztować nie idzie :((1 Kto głosował? | Odpowiedz