Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Bardzo smaczne orzeszki z kremem mascarpone. Idealne do kawy.
Wykonanie kremu:
Mocno schłodzoną śmietanę ubijamy, podczas ubijania dodajemy stopniowo cukier puder i olejek migdałowy. Gdy śmietana będzie ubita dodajemy porcjami serek mascarpone i miksujemy na wolnych obrotach miksera. Po połączeniu ubitej śmietany z serkiem mascarpone mamy gotowy krem do przełożenia łupinek orzeszka.
Wykonanie łupinek:
Mąki przesiewamy, dodajemy proszek do pieczenia, cukier waniliowy, pokrojone w małe kostki masło, żółtka i śmietanę. Z tych składników wyrabiamy ciasto. Ciasto musi być plastyczne. Z ciasta formujemy 24 kulki wielkości orzecha laskowego, nagrzewamy opiekacz do łupinek. Do nagrzanego opiekacza wkładamy w każdy rowek kulkę, zamykamy klapę i pieczemy 4 minuty. Upieczone łupinki orzeszków zdejmujemy patyczkiem drewnianym. Podczas pieczenia łupinek musimy szybko naszykować następne kulki z ciasta. I tak robimy do wyczerpania wszystkiego ciasta. Upieczone łupinki musimy ładnie obrobić, wyrównać brzegi ciasta.
Zimne łupinki napełniamy kremem i zlepiamy dwie połówki. Zrobione orzeszki wkładamy do lodówki na 1-2 godziny żeby krem stężał.
Smacznego!!!
Ciastka te dla mnie są typowym brytyjskim deserem którym zajadałam się niedzi...
Odsłon: 32863
Bardzo u mnie popularny w domu deser. Moja rodzina go uwielbia. Szybkie do zr...
Odsłon: 104
Mocno czekoladowe muffiny, które zrobić bez użycia miksera !
Odsłon: 271
Witam serdecznie i zapraszam na paprykę faszerowaną ryżem i mięsem mielonym,...
Odsłon: 62
Makaron tagliatelle w kremowym sosie śmietanowym z krewetkami i szpinakiem je...
Odsłon: 43
Sezon na rabarbar w pełni proponuje pyszne kruche ciasto z rabarbarem pianką...
Odsłon: 151
Bajeczne ciasto z dodatkiem jagód, na pewno zasmakuje całej rodzinie, szybkie...
Odsłon: 520
Bardzo u mnie popularny w domu deser. Moja rodzina go uwielbia. Szybkie do zr...
Odsłon: 104
Mocno czekoladowe muffiny, które zrobić bez użycia miksera !
Odsłon: 271
Witam serdecznie i zapraszam na paprykę faszerowaną ryżem i mięsem mielonym,...
Odsłon: 62
Makaron tagliatelle w kremowym sosie śmietanowym z krewetkami i szpinakiem je...
Odsłon: 43
Sezon na rabarbar w pełni proponuje pyszne kruche ciasto z rabarbarem pianką...
Odsłon: 151
Bajeczne ciasto z dodatkiem jagód, na pewno zasmakuje całej rodzinie, szybkie...
Odsłon: 520
Składniki
Wykonanie kremu: Mocno schłodzoną śmietanę ubijamy, podczas ubijania dodajemy stopniowo cukier puder i olejek migdałowy. Gdy śmietana będzie ubita dodajemy porcjami serek mascarpone i miksujemy na wolnych obrotach miksera. Po połączeniu ubitej śmietany z serkiem mascarpone mamy gotowy krem do przełożenia łupinek orzeszka.
Wykonanie łupinek: Mąki przesiewamy, dodajemy proszek do pieczenia, cukier waniliowy, pokrojone w małe kostki masło, żółtka i śmietanę. Z tych składników wyrabiamy ciasto. Ciasto musi być plastyczne. Z ciasta formujemy 24 kulki wielkości orzecha laskowego, nagrzewamy opiekacz do łupinek. Do nagrzanego opiekacza wkładamy w każdy rowek kulkę, zamykamy klapę i pieczemy 4 minuty. Upieczone łupinki orzeszków zdejmujemy patyczkiem drewnianym. Podczas pieczenia łupinek musimy szybko naszykować następne kulki z ciasta. I tak robimy do wyczerpania wszystkiego ciasta. Upieczone łupinki musimy ładnie obrobić, wyrównać brzegi ciasta.
Zimne łupinki napełniamy kremem i zlepiamy dwie połówki. Zrobione orzeszki wkładamy do lodówki na 1-2 godziny żeby krem stężał. Smacznego!!!
Przepisy Desery
Desery
Czekoladowe ciasto z kremem - Czekoladowa Kostka
Desery
Kremówka
Desery
Ciasto z rabarbarem
Desery
Zawijaski drożdżowe z serem i jagodami
Czekoladowe ciasto z kremem - Czekoladowa Kostka
Bardzo czekoladowe ciasto, którego przygotowanie nie wymaga dużego wysiłku.
Odsłon: 3
Kremówka
Klasyczna kremówka, to ciasto, które wymaga czasu na jej przygotowanie, lecz...
Odsłon: 123