Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Koszt jednej porcji to tylko 1,1 zł!
Polecam. Piernik to zdrowe ciasto. Nie wyobrażamy sobie Świąt Bożego Narodz...
Odsłon: 3717
Kapusta należy do potraw wigilijnych obowiązkowych w wielu regionach Polski....
Odsłon: 2050
Tradycyjne kotlety schabowe w nieco innym wydaniu. Jest to danie łatwe w przy...
Odsłon: 5462
Krokiety z mięsem z rosołu, idealne połączenie smaku i filozofii nie marnowan...
Odsłon: 5503
Polecam. Piernik to zdrowe ciasto. Nie wyobrażamy sobie Świąt Bożego Narodz...
Odsłon: 3717
Kapusta należy do potraw wigilijnych obowiązkowych w wielu regionach Polski....
Odsłon: 2050
Tradycyjne kotlety schabowe w nieco innym wydaniu. Jest to danie łatwe w przy...
Odsłon: 5462
Krokiety z mięsem z rosołu, idealne połączenie smaku i filozofii nie marnowan...
Odsłon: 5503
Składniki
Blaszkę wyłożyć herbatnikami. Granata wyłuszczyć, limonkę obrać, skroić ze skórki nadmiar białej błonki i pokroić w juliannę, sparzyć we wrzątku, przelać zimną wodą. Wycisnąć sok z limonki. Śmietanę ubić z cukrem pudrem i cukrem waniliowym, ser zmiksować z limonką i połączyć delikatnie ze śmietaną. Żelatynę rozpuścić w minimalnej ilości wrzątku i połączyć z kremem serowym, wymieszać z granatem i skórka limonkową. Krem wyłożyć na herbatniki i posypać tartą czekoladą, włożyć do lodówki na min, 1 h.