Do góry

Desery Przepis na:

Owocowe tiramisu

Owocowe tiramisu

Autor:

Przepisów i artykułów: 43 Ocena: 608

Dodano:

Odsłon: 2930

Pyszny i łatwy deser do przygotowania z mrożonych owoców

Składniki

  • serek mascarpone 500 g
  • mrożone owoce ( np. truskawki, porzeczki ) 200-300 g
  • jajka 3 szt.
  • cukier puder 2 łyżki
  • biszkopty (kocie języczki)
5-6 os. 30 min łatwe przystępne
Reklama
Reklama
Owocowe tiramisu

Przygotowanie

  1. Mrożone owoce zagotować w rondelku.( jak puszczą sok to go odlać) następnie zmiksować ( jeśli będą za kwaśne można dodać np. troszkę miodu wg. własnego uznania).
    Żółtka ubić z cukrem pudrem, (białka ubić na sztywno) dodać serek mascarpone i ubite białka.
    Układać w pucharku warstwami: biszkopt namoczony w soku- serek-mus owocowy itd. wierzch można posypać prażonymi migdałami.

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (0)

Dodaj komentarz

Wypełnienie pól oznaczonych * jest obowiązkowe
Bądź pierwszy. Napisz coś miłego!

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń