Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Polecam. Ryby są zdrowe i warto je jeść nie tylko raz w tygodniu.
Odsłon: 10333
Taki miodownik uwielbiają wszyscy, pachnący goździkami i cynamonem. W odświęt...
Odsłon: 5953
Święta Bożego Narodzenia to czas pierniczków, pierników i innych smakołyków....
Odsłon: 5301
Po prostu pyszne. Doskonale pasują na wigilijny stół. Dodatki to szprotki, gr...
Odsłon: 12776
Śledzie po białostocku to danie bazujące na składnikach wykorzystywanych pows...
Odsłon: 4538
Polecam. Ryby są zdrowe i warto je jeść nie tylko raz w tygodniu.
Odsłon: 10333
Taki miodownik uwielbiają wszyscy, pachnący goździkami i cynamonem. W odświęt...
Odsłon: 5953
Święta Bożego Narodzenia to czas pierniczków, pierników i innych smakołyków....
Odsłon: 5301
Po prostu pyszne. Doskonale pasują na wigilijny stół. Dodatki to szprotki, gr...
Odsłon: 12776
Śledzie po białostocku to danie bazujące na składnikach wykorzystywanych pows...
Odsłon: 4538
Składniki
Mala foremke wylozyc plastikowa folia spozywcza . Owoce zagotowac z cukrem i maka. Z chleba wyciac krazek o srednicy dna foremki, lekko ugniesc i wlozyc na dno foremki. Z reszty chleba wyciac paski i wylozyc nimi boki foremki. Do srodka przelozyc owoce.Wyciac kolejny krazek chleba (takiej wielkosci zeby tworzyl pokrywke deseru) Przykryc krazkiem deser, lekko docisnac i obwinac brzegami folii. wstawic do lodowki na okolo 12 godzin
Nastepnie wyjac deser z foremki i odwinac z folii Przelozyc na talerz i udekorowac, bita smietana, jogurtem lub serkiem mascarpone.Mozna dodatkowo polac syropem np malinowym.
Zamiast chleba mozna uzyc, biszkopt itp. ale wtedy aby nie wyszla ciapa nalezy dodac do owocow wiecej maki.