Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Polecam. Zaskakujący dodatek do farszu, ale zapewniam, że genialny. Nie ukr...
Odsłon: 676
Polecam. Napisałam piernik, ale właściwie powinnam napisać ciasto korzenne...
Odsłon: 377
Rosół niedzielny gotowany na porcji rosołowej z kaczki oraz na udku z kurczak...
Odsłon: 85
Smaczne mini zapiekanki przygotowane na grzankach z bułki francuskiej. Zapiek...
Odsłon: 60
Mięso uwędzone metodą garnkową, 3 godziny w temperaturze 40-50 stopni Celsjus...
Odsłon: 25
Polecam. Zaskakujący dodatek do farszu, ale zapewniam, że genialny. Nie ukr...
Odsłon: 676
Polecam. Napisałam piernik, ale właściwie powinnam napisać ciasto korzenne...
Odsłon: 377
Rosół niedzielny gotowany na porcji rosołowej z kaczki oraz na udku z kurczak...
Odsłon: 85
Smaczne mini zapiekanki przygotowane na grzankach z bułki francuskiej. Zapiek...
Odsłon: 60
Mięso uwędzone metodą garnkową, 3 godziny w temperaturze 40-50 stopni Celsjus...
Odsłon: 25
Składniki
Mala foremke wylozyc plastikowa folia spozywcza . Owoce zagotowac z cukrem i maka. Z chleba wyciac krazek o srednicy dna foremki, lekko ugniesc i wlozyc na dno foremki. Z reszty chleba wyciac paski i wylozyc nimi boki foremki. Do srodka przelozyc owoce.Wyciac kolejny krazek chleba (takiej wielkosci zeby tworzyl pokrywke deseru) Przykryc krazkiem deser, lekko docisnac i obwinac brzegami folii. wstawic do lodowki na okolo 12 godzin
Nastepnie wyjac deser z foremki i odwinac z folii Przelozyc na talerz i udekorowac, bita smietana, jogurtem lub serkiem mascarpone.Mozna dodatkowo polac syropem np malinowym.
Zamiast chleba mozna uzyc, biszkopt itp. ale wtedy aby nie wyszla ciapa nalezy dodac do owocow wiecej maki.