Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Tradycyjna, wyjątkowa śląska zupa, która jest zdrowa, pełna smaku i sycąca, i...
Odsłon: 692
Bardzo smaczna, a zarazem rozgrzewająca i pożywna zupa na każdą okazję.
Odsłon: 409
Dziś obiadek nietypowy bo kapuśniak już gotowy. Jest marchewka i ziemniaki z...
Odsłon: 13310
Nie pytajcie dlaczego tak się nazywa, bo to w zasadzie jest mało istotne. Waż...
Odsłon: 535
Tradycyjna, wyjątkowa śląska zupa, która jest zdrowa, pełna smaku i sycąca, i...
Odsłon: 692
Bardzo smaczna, a zarazem rozgrzewająca i pożywna zupa na każdą okazję.
Odsłon: 409
Dziś obiadek nietypowy bo kapuśniak już gotowy. Jest marchewka i ziemniaki z...
Odsłon: 13310
Nie pytajcie dlaczego tak się nazywa, bo to w zasadzie jest mało istotne. Waż...
Odsłon: 535
Składniki
Mala foremke wylozyc plastikowa folia spozywcza . Owoce zagotowac z cukrem i maka. Z chleba wyciac krazek o srednicy dna foremki, lekko ugniesc i wlozyc na dno foremki. Z reszty chleba wyciac paski i wylozyc nimi boki foremki. Do srodka przelozyc owoce.Wyciac kolejny krazek chleba (takiej wielkosci zeby tworzyl pokrywke deseru) Przykryc krazkiem deser, lekko docisnac i obwinac brzegami folii. wstawic do lodowki na okolo 12 godzin
Nastepnie wyjac deser z foremki i odwinac z folii Przelozyc na talerz i udekorowac, bita smietana, jogurtem lub serkiem mascarpone.Mozna dodatkowo polac syropem np malinowym.
Zamiast chleba mozna uzyc, biszkopt itp. ale wtedy aby nie wyszla ciapa nalezy dodac do owocow wiecej maki.