Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Truskawki, maliny i banany - owocowy raj dla podniebienia.
Śledzie w oleju to danie na każdą okazję. Źródło kwasów omega 3, białka i Wit...
Odsłon: 148
Smak dzieciństwa, czyli domowe wafle przekładane masą na bazie galaretki i ml...
Odsłon: 248
Śledzie w oleju to danie na każdą okazję. Źródło kwasów omega 3, białka i Wit...
Odsłon: 148
Smak dzieciństwa, czyli domowe wafle przekładane masą na bazie galaretki i ml...
Odsłon: 248
Składniki
Rozpuszczamy galaretki malinowe w 3 szklankach. Do każdego pucharka wrzucamy na dno sporo zamrożonych malin i zalewamy zimną galaretką.Wkładamy do lodówki do zatężania.
Banany miksujemy na ciapkę i mieszamy z serkiem homogenizowanym. Żelatynę rozpuszczamy w niewielkiej ilości ciepłej wody i dodajemy do serka bananowego. Dokładnie mieszamy i nawkładamy na zatężałą galaretkę malinową.
Na wierzch serka układamy sporo zamrożonych truskawek i zalewamy galaretką truskawkową też rozpuszczoną w 3 szklankach wody. Wstawiamy do lodówki do stężenia.
Dekorujemy ubitą śmietaną, polewą i owocami. SMACZNEGO!