Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Dużo słodyczy do dobrej kawki.
Witam serdecznie :-) Dzisiaj polecam pyszny domowy salceson, zamiast golonki...
Odsłon: 17310
Polecam przygotować tę zapiekankę w mroźny, zimowy dzień. Gwarantuję, że nasy...
Odsłon: 483
Jeżeli chcecie zaskoczyć swoich gości nietuzinkowym deserem, proponuję przygo...
Odsłon: 76
Na jesienny podwieczorek do ciepłej herbatki idealnie wpasują się szyszki, tr...
Odsłon: 180
Płynny karmel jako przyprawa do zup i mięs był używany przez naszą babcię. Pa...
Odsłon: 180
Witam serdecznie :-) Dzisiaj polecam pyszny domowy salceson, zamiast golonki...
Odsłon: 17310
Polecam przygotować tę zapiekankę w mroźny, zimowy dzień. Gwarantuję, że nasy...
Odsłon: 483
Jeżeli chcecie zaskoczyć swoich gości nietuzinkowym deserem, proponuję przygo...
Odsłon: 76
Na jesienny podwieczorek do ciepłej herbatki idealnie wpasują się szyszki, tr...
Odsłon: 180
Płynny karmel jako przyprawa do zup i mięs był używany przez naszą babcię. Pa...
Odsłon: 180
Składniki
Wykonanie: Mąkę wymieszać z dwoma łyżeczkami proszku do pieczenia i posiekać z masłem i smalcem. Wbić żółtka, pół szklanki cukru i zagnieść ciasto. Ciasto podzielić na dwie równe części i rozwałkować na stolnicy wysypanej mąką. Jedną część wyłożyć w przygotowanej tortownicy. Następnie ubić białka na sztywno, wsypać resztę cukru, budyń i ubijać przez kilka minut. Dodać jogurty, łyżeczkę proszku do pieczenia, wiórki kokosowe. Dokładnie wymieszać ( jak mamy owoce to możemy dodać, lecz nie koniecznie)przelać do przygotowanej tortownicy. Przykryć drugą częścią ciasta, po nakłuwać widelcem. Piec w temperaturze 180 stopni przez 40 minut.